Så skal der vælges og planlægges……bum bum, det er svært, ihvertfald at begrænse sig ;-)

I år har jeg bestemt mig til at alt og jeg mener alt, skal skrives ned af hvad jeg har i haven og der skal laves en tegning over haven. Det jeg lige nu vil have styr på er løgplanter, hvad ønsker jeg mig og hvad SKAL jeg have bestilt, to ting der står i strid modvind mod hinanden :-). Men der skal jo træffes en beslutning ( og måske også være plads til lidt impulskøb…..). Ved godt det måske er lidt tidlig, men ved også fra sidste år, at lige pludselig er der udsolgt af nogle bestemte typer og løgene er ude i butikkerne og på nettet nu.

Har I styr på hvad I har og hvad I skal have…..

Men hvad havde jeg så i haven i foråret, jeg har lavet en lille billede kavalkade til mig selv og nu kan I også få den at se.

Tulipaner 1 maj 2014 021

Vi satte 5000 løg sidste efterår/vinter, det lyder umiddelbart af rigtig meget, men i vores store have er det faktisk ikke så meget……

Tulipaner 1 maj 2014 019

Ja vi startede tidlig med at vande, den har faktisk kørt lige indtil for små 14 dage siden……

Tulipaner 1 maj 2014 030

Uhmmmm, glæder mig allerede til næste år……

Tulipaner 1 maj 2014 029

Tulipaner 1 maj 2014 023

Det er ikke alle løgene der kommer lige flittigt igen og igen, løgene skal jo fornyes, mine Quien of Night er i hvert fald for nedadgående, selv om den er god til at komme år efter år……..

forårsbilleder fra haven 25 april 2014 016

forårsbilleder fra haven 25 april 2014 019

Lige i dette bed blev det ikke som jeg forventede, der var sat en hel masse lyse tulipanløg, men dem syntes både mus og mosegrise at det var rimelig at de fortærede…..

forårsbilleder fra haven 25 april 2014 018

Man kan se at der mangler noget modspil…..

Tulipaner 1 maj 2014 005

Skønt ser det ud og vellykket, syntes jeg også……

Tulipaner 1 maj 2014 014

Dem her skal jeg helt klart have nogle flere af, kan huske at det var de sidste jeg købte, så der var ikke ret mange, de er så flotte og stod så længe……

forårsbilleder fra haven 25 april 2014 044

Se lige bort fra græsset, men ellers syntes jeg at mine bede omkranset af jernringe også er blevet gode, så de sidste ringe skal helt klart også fyldes med løg……

4 maj billeder til bloggen 070

12 maj haven 2014 021

12 maj haven 2014 017

4 maj billeder til bloggen 047

De store firkantede bede skal have tilført mange flere løg, det gik lidt stærkt her i vinter med etablering af dem, så vi nåede ikke at få flere i, udvalget var faktisk også minimal og for dårlig på dette tidspunkt….

12 maj haven 2014 024

Også et nyt bed, som godt kan sluge flere løg…..

19 maj 2014 046

19 maj 2014 044

Mon ikke der kan klemmes lidt mere ned her, så hvis jeg spurgte Claus Dalby, ville han sikkert mene at der kunne nemt være et par tusind 😉

19 maj 2014 045

forårsbilleder fra haven 25 april 2014 030

Skovhaven skal helt klart have tilført mange flere løg….

forårsbilleder fra haven 25 april 2014 028

12 maj haven 2014 043

Især af dem her, Thalia…….

forårsbilleder fra haven 25 april 2014 027

forårsbilleder fra haven 25 april 2014 013

Pinseliljer kan man aldrig få for mange af……

DSC01862

19 maj 2014 054

Det her bed syntes jeg faktisk også der er blevet vellykket……

Allium er et helt kapitel for sig selv, jeg er ved at have ret mange af dem, men der vil forsat blive sat flere, men nu kigger jeg mere på blomstringstidspunktet, så blomstringsperioden kan blive forlænget….

DSC01861

Perlehyacinter lyser så dejligt op, dem har jeg også i hvide……..

DSC01848

Kan ikke lige huske navnet, skilla vist nok, dem holder jeg meget af, der må godt flytte mange flere ind i haven af dem…..9 marts foårsbilleder 015

Smukke flygtige krokusser kan man vist heller ikke få for mange af……..

9 marts foårsbilleder 012

9 marts foårsbilleder 009

Jeg ved godt jeg mangler vintergækker, men dem har jeg af en eller anden grund ikke ret mange af, jeg kan rigtig godt lide dem, men jeg bliver lidt nærig når jeg ser hvad de koster. Det er for øvrigt fuldstændigt skørt, for jeg køber gladelig mange andre løg……. ;-

Alle tulipaner, narcisser er ikke med her, men jeg har heldigvis både billeder og navne på dem vi satte sidste år, nu skal det bare sættes i system og bestilles. Mens vi så venter på løgene, så får stauderne lige samme tur, sikke fint det kan blive, håber jeg……

 

 

10 tanker om “Så skal der vælges og planlægges……bum bum, det er svært, ihvertfald at begrænse sig ;-)

 1. Anette siger:

  Hvor er det en smuk forårshave du også har, helt forrygende allerede her i foråret, hvordan bliver det så ikke næste forår, glæder mig som Nana til at se det:-)
  Troede du gik efter en tegning, også skal du først til at lave den, sikke et job du har sat dig selv på med at bogføre.

  Hi hi min bogføring ligger i en skuffe, et stort rod af plante- etiketter, som ikke ligefrem er helt overskueligt, men jeg ved da hvor de er.

  Det eneste jeg ved nu er at jeg skal have tulipanløg(har ingen), og er ret spændt på om mosegrisene kan lade dem være, så starter forsigtigt ud.

  • Margit Bruun siger:

   Mosegrisene kan af en eller anden grund bedst lide de hvide, ved ikke hvorfor. Men jeg lægger gift ud i år, gider ikke at de æder sig tykke og fede i min have, de kan gå på engen kan de 😉

 2. Lisbeth siger:

  Det ser flot ud, det må jeg sige. 5000 løg er mange at sætte, men du har ret, der er plads til mange flere, måske ligefrem industrielle mængder 🙂 Det er en god idé at kigge på blomstringstiden, så den kan strækkes så længe som muligt med alle slags løg.
  Og nej jeg har slet ikke styr på mine, jeg køber bare, når det falder mig ind 🙂

 3. Nana Hecquet siger:

  Åh, hvor er det smukt! Du skal da slet ikke begrænse dig. Bare køb løs 🙂 Jeg glæder mig allerede til at se forårsbilleder fra jer næste år! Vi bor i vores nuværende hus og have lidt på lånt tid, men jeg drømmer om at få et sted hvor jeg tror på at jeg kan blive i en del år. For så skal jeg lægge løg i tusindvis. Og så vil jeg lade mig inspirere af jeres have!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.