Jeg trænger……..til solen, lyset og “lidt” spirende forår

Sikken en skøn dag i dag, selv om jeg er ved at rydde op efter jul, så måtte jeg ud og arrangere, mærke lyset, solen og bilde mig selv ind, at jeg kan “fornemme lidt forår”, nu havde jeg også fået nogle løgplanter hjem 😉

4 januar 2015 lyset 039

Jeg har erhvervet mig en lille bitte mistbænk og den skulle da ikke stå ensom hen, så den er fyldt med blå perlehyacinter og lige et par enkelte andre, for at bryde det alt for pæne. Det kan godt virke som frås, at jeg har købt så mange perlehyacinter, men de kommer i haven, når glæden ved dem er overstået for i år…..

4 januar 2015 lyset 055

Hvad jeg skal bruge dem til udover at de pynter nu og lige her, det ved jeg ikke, det kommer 🙂

4 januar 2015 lyset 058

Undtagelserne er hvide tazetter………

4 januar 2015 lyset 026

Bænken er det første sted der er blevet lavet om efter julen, dels kan man se stedet, når man kommer på besøg og fordi der går jeg forbi hver dag, da det er indgangen til mit blomsterrum……

Her står der flere forskellige ting, de småfligede planter helt til venstre, kan jeg ikke huske navnet på, men de er så fine og så klarede de frosten…

Midt i, har jeg min jernkurv, som er fyldt med hvide perlehyacinter, ved siden af ligger der patinerede krukker, et gammelt rivejernshoved, et gammelt snor system til såning, en and og andre krukker….

4 januar 2015 lyset 062

Kurven med de hvide perlehyacinter….

4 januar 2015 lyset 035

De andre krukker med henholdsvis primula, julerose og perlehyacinter….

4 januar 2015 lyset 046

En dejlig forårsbebuder og som også ender i haven, skovhaven……

4 januar 2015 lyset 047

En and ovenpå på mine metalkasser, anden er med til at gøre stedet mere levende…..

4 januar 2015 lyset 042

Lige et nærbillede af de blå perlehyacinter, som er i blomst, de er da skønne og godt fundet på af opfinderen, hvem det så end er…..

4 januar 2015 lyset 053

Så alt i alt blev jeg glad i låget og lettet om hjertet, dagen er tiltaget med 13 minutter i dag, SKØN dag 🙂

 

 

16 tanker om “Jeg trænger……..til solen, lyset og “lidt” spirende forår

 1. Nette siger:

  Aaaaarrrggghhh hvor ser det forrygende godt ud! SÅ lækkert. Billeder som disse kan jeg næsten ikke blive træt af at kigge på!

 2. Anette siger:

  Dejlige og forårsbebudende billeder, der rummer så mange skønne ting:-) og den misbænk den var da god at få fingre i, og anvendelig til mange formål, tillykke med den:-)Jeg følte også at der var forår her den anden dag, solen skinnede og der var 7 + grader, tullede rundt i haven med forskellige aktiviteter, lige til at blive noget så glad af:-)

  • Margit Bruun siger:

   Hej Anette, ja det er utroligt at 7 grader og lidt sollys får vores drømme til at flyve og at det giver os en ordentlig los Serotonin til vores stakkels vintermørke hjerne, det dur;-), kh Margit

  • Bruuns Have siger:

   Kære Carina, dejligt at sidde og bestemme og bestille frø, drømme om udviklingen og hvad det kan føre sig til i haven, en fantastisk vintersyssel :-), kh Margit

 3. Karen siger:

  Det ser skønt ud, og perlehyacinter kan man aldrig få for mange af. der lå tyk rim på græsset i morges, så forårsfornemmelserne er nu størst set gennem terassedøren 🙂
  Kh, Karen

 4. Jette Nielsen siger:

  Hej Margit.Dejlige billeder fra din bænk…………………..og den lille mistbænk med perlehyacinter i gør bare glad.
  Jeg blev også glad da jeg sad og lavede collager til mit indlæg…………….for sikke en masse dejlige forårsbillder jeg havde.
  Er vild med din lille mistbænk……………….har arvet et par vinduer.
  Så jeg må vist ha manden til at lave sådanne et pat stykker til mig.
  Dejligt at tænke på at du nu kun er få måneder før vi kan nyde alle vores skønne blomster.Må vist lige have købt lidt flere primula.
  Rigtig godt nyt år til dig Knus Jette……………..der også er vild med dine metalkasser.

  • Bruuns Have siger:

   Hej Jette, ja den lille mistbænk er sød, det må du få din mand til at lave :-)og dejligt at der kun er få måneder til det helt store skrud :-). Er altid dejligt at kigge tilbage i billeder, man bliver så glad og længtes samtidig, fint at bruge billederne til collage, er sikker på at den bliver flot, kh Margit

 5. Lisbeth Nielsen siger:

  Det ser jo utrolig smukt og dejligt ud.
  Jeg morer mig lidt over vores forskellige tilgang til januar for netop idag har jeg kørt de store krukker med figentræ og hortensia ind og har næsten ryddet udenfor hvis storm og frost vil hærge de næste par måneder;)

  • Bruuns Have siger:

   Hej Lisbeth, jeg fik mine hortensia og følsomme planter ind lige før frosten, men jeg skal have noget at kigge på, så hvis de lover storm og hård frost, så sikre jeg mig :-). Der kommer heller ikke forårsbebuder ret mange steder endnu, bare “lidt” ;-), januar kom an ;-), kh Margit

  • Bruuns Have siger:

   Hej Lisbeth, jeg fik mine hortensia og følsomme planter ind lige før frosten, men jeg skal have noget at kigge på, så hvis de lover storm og hård frost, så sikre jeg mig :-). Der kommer heller ikke forårsbebuder ret mange steder endnu, bare “lidt” ;-), januar kom an ;-), kh Margit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.