Hvid X-faktor hos Anne fra Moseplassen……

Hvad forstår man ved x-faktor, er det udelukkende skønhed i haven eller handler det også om at blomsten måske kan bruges i flere sammenhæge, det er nok en smagsag og heldigvis er vi ikke ens :-). Anne fra Moseplassen har sat den sjove konkurrence i gang, se mere på http://moseplassen.com/2015/03/hvit-blomst/

Hvorfor har jeg nu valgt den hvide hortensia, som i øvrigt hedder Annabelle. Den har for mig x-faktor, fordi den er nem, hårdfør, skal bare klippes ned om foråret, blomster på nye skud, blomster uafbrudt hele sommeren, du kan klippe blomster i det uendelige, du kan tørre dem mens de er nye og limegrønne og senere hvor de er hvide. Det eneste negative jeg kan sige er, at dræbersnegle desværre også elsker den, så de skal bekæmpes med hård hånd her, men det er jo ikke plantens skyld :-).

Haven 14 juli 2014 043

Hortensiaerne her er næsten 2 m høj og i kan se at der er både små og store blomsterhoveder, når de er helt små er de limegrønne og bliver som sagt senere hvide….

Haven 14 juli 2014 042

Vi har en sti igennem fra privaten over til virksomheden…..

Haven 14 juli 2014 041

Vores hortensia står her sammen med kæmpe hosta…..

DSC_0025

Her kan I se hvordan jeg har brugt de hvide blomsterhoveder i en buket……

9 aug 2014 indørssysler-kranse 013

Og hvordan jeg har brugt de limegrønne i en krans…..

 

18 tanker om “Hvid X-faktor hos Anne fra Moseplassen……

 1. Pingback: Must haves til haven | Dalsgaard i Skivholme

 2. Karen Engell Dalsgaard siger:

  Det var da en skøn hortensia. Sådan en ønsker jeg mig også – nu – i fuld blomst 🙂 Jeg tæller stadig på knapperne – hvilken af de hvide blomster vil jeg uploade til konkurrencen? Jeg tror, jeg ved det, men det bliver først i morgen tidlig.

  kh, Karen

 3. Meta siger:

  Ohh vilka mängder med blommor på din hortensia. Är den gammal?? såstor och fin det krävs utrymma för att ha den jag kan nog inte ha den på min koloni.hiih
  Ha en skön fredag
  Lycka till
  Kram Meta

 4. Rigmor siger:

  Så frodig og flott hekken hortensiahekken din er! Og så fine dekorasjoner du har laget av den.
  Utrolig flott alt sammen, lykke til!

 5. Lisbeth siger:

  Hej Margit
  Ja vi er enige, Annabelle er en skøn plante. Det er dejlige store planter du har.
  Jeg vidste ikke, at dræbersneglene var efter dem, det er de ikke hos mig.
  Kh
  Lisbeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.