Haverejse i Jylland – Andet stop: Bruuns Have

Vi forlader nu Skivholme mæt og godt tilpas, nu kører vi mod Skivekanten ad Viborgvej. For andet stop på turen er hos Margit Bruun, Bruuns Have i Vridsted, 10 km syd for Skive.

Idekvinden bag Bruuns have er hovedsaglig mig selv, men dog godt hjulpet af min mand Lean – vi har en, syntes vi selv spændende landbohave på 8000 m2. Den er inspireret af den engelske cottagestil – vi forsøger at have en afslappet romantisk stil uden at det dog roder og vi holder af at have mange forskellige haverum.

22 aug 2014 indgang til krukkehaven 005

Der er masser af genbrugsfund og masser af skønne siddepladser/huler, som giver haven en romantisk udtryk.

Der er over 100 siddepladser i haven, så der er altid plads til eftertænksomhed.

Billede 7

Poesien spiller også en stor rolle i haven og der skal være plads til et glimt i øjet.

25 juli 2014, morgenfruer 4 i 1 012

I det forløbne år har vi lavet mange nye forandringer i haven, bla. har vi fået lavet en ny potager/skærehave.

P4150126

Ligeledes har vi fået lavet et helt nyt haverum med et aflangt spejlbassin omkranset af guldregn, iris og allium.

P3140270

Haverummet vil jeg snart komme ind på i et nyt indlæg, da det nu er ved at være færdigt. Derudover er bedene foran huset ned mod engen også blevet udvidet.

Jeg arbejder meget i blomster, dekorationer, stilleben/opstillinger og genbrug, hvor jeg kombinerer det feminine og romantiske med den rå og rustikke stil.

Sidste år åbnede jeg mit eget galleri, med egne malerier og i galleriet holder jeg kurser i, hvordan man laver spændende og anderledes dekorationer. Ligeledes har jeg mange spændende haverelaterede ting til salg :-).

Billede 9 10 og 11 i et

 

Bruuns Have har åbent fra den 16-22 maj og 12-19 juni, alle dage fra kl 12 til kl 17, se på (http://haveselskabet.dk/aabnehaver/bruuns-have-0). Der er åben julehave den 19-20 og 26-27 november, alle dage fra kl 13- 18.. Resten af året er kun for grupper efter aftale. Entre kr. 50 med gratis kaffe og kage.

Skal lige pointere, at vi ikke har B&B, men ønsker du at overnatte her, kan du bo på Hagebro Kro, som ligger kun 2 km fra os.

Har du lyst til at opleve mere i nærheden af Bruuns Have, ligger Mønsted og Daugbjerg Kalkgruber kun 10 minutter derfra med masser af flagermus, ost og lejlighedsvis musik. Her lever historien om Jens Langkniv, som var en slags Danmarks Robin Hood.  Ligeledes ligger Kongenshus Mindepark  også kun circa 10 min fra Bruuns Have.

Du kan følge Bruuns Have på bloggen Bruuns Have og få masser af inspiration til skønne haveideer og spændende dekorationer til både ude og inde.

Ellers er det nu tid til at begive sig videre mod vest og nye oplevelser. Mod tredje stop på ruten er det nemlig Fru Pedersens Have. Mere om det i morgen.

Du kan downloade brochuren ’Haverejse i Jylland’ her.

10 tanker om “Haverejse i Jylland – Andet stop: Bruuns Have

 1. Camilla Damsø siger:

  Kære Margit. Tak for at dele billeder af din skønne have. Når jeg ser på de to pilebladet pære her øverst på siden fra 2016 og det smukke billede i Haven 2022 ligner det at væksten har været begrænset. Beskærer du eller går væksten bare meget langsomt. Det er jo så smukt men det er svært at skaffe hjem i en lidt større størrelse. Er dine podet på stamme? Et smukt træ er det jo.

 2. Jette Nielsen siger:

  Hej Margit.Det er bare et fantastisk initiativ i tre har sat i gang.
  Jeg ville elske at opleve din smukke have……………………har jo besøgt Fru Pedersen sidste år.
  Må se om jeg kan overtale manden til endnu en havetur til Jylland.
  Rigtig dejlig påske til dig og din familie knus Jette

  • Margit Bruun siger:

   Kære Jette sig til manden, at min mand har nogle gamle veteranbiler han kan stå og sparke dæk til sammen med ham, det kan være at det hjælper :-). Håber at det lykkes, det kunne være så hyggeligt :-), kh Margit

 3. Anette siger:

  Hej Margit!
  Det er et helt igennem fantastisk initiativ i har taget, og en super ide, alt mulig held og lykke med det!
  Jeg glæder mig til den dag jeg skal opleve din spændende og frodige have, og se dine kunstværker live!
  Hilsner fra Anette

  • first car for teenager siger:

   #34 FA: I do not relish the thought of genocide, in fact I am horrified by it. It violates my western sensibilities as it does yours and every one else who hangs out on Hammy’s couch. That is NOT THE MINDSET OF THE AVERAGE MIDDLE EASTERN MOOOOSLIM. The vocal ones in the mid-east will openly state that they love death more than we love life. That is a majority mindset and one that we dismiss at our own peril.

 4. Nana Hecquet siger:

  Det er altså en god idé I har fået! I må da få en masse besøg ud af det. Og det kunne da godt ske at jeg dukker op en dag når solen skinner 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.