Selviscenesættelse og åben have….. er det ikke det samme…..

Selviscenesættelse og åben have er det ikke det samme……….

25 maj 2015 Blomstrende klematis og æbletræer 009

Man sætter billeder ind af haven og engang imellem af sig selv selv, hvorfor……for at glæde og inspirerer andre eller for at tilfredsstille sig selv…..

Nogle holder åben have, ja det gør jeg, hvorfor….igen for at glæde andre eller tilfredsstille mig selv…..

24 maj 2015 Styling og Tante Grøns Have 005

Sidste weekend besøgte jeg Tante Grøns Have og i den anledning kunne man på forhånd tilmelde sig til en blomsterstyling af den underskønne Iben Riis, som er blomsterdekoratør, prøv at se her:  http://frkiberis.blogspot.dk/. Det var skønt og sjovt at være så meget i centrum og så er det at den lille orm gnaver, må man det og må man derefter lægge det på bloggen, er det for meget og ren navlepilleri……

roser 16 juni 2014 049

Når jeg lægger billeder af min have på bloggen og holder åben have, er det vel også navlepilleri et eller andet sted, man kan vise lige nøjagtig hvad man vil på bloggen og skære det grimme væk. Når der er åben have, så styrter man rundt, for at gøre det så pænt som muligt. Nogle gange viser man sine fejl, men for det meste kun det pæne. I min have her og nu, har jeg vissensyge i nogle storblomstret klematis, jeg har også et eller andet i nogle allium og jeg har et sted hvor tingene ikke rigtig vil gro, det må jeg finde ud af, men jeg sætter fokus på alt det der lykkes og det gør det det meste heldigvis og det gør mig glad……

Margit styling

Hvor vil jeg hen med alt det….., jo jeg vil gerne stå ved mine fejl i haven og mig selv, de er der, tro mig og jeg vil gerne stå ved min alder og rynker, jeg kan ikke trylle hverken fejl eller rynker væk, det er en del af mig, men jeg kan prøve at leve med det med et smil og leve livet lige nu. Så til alle jer der syntes at I og haven ikke er perfekte, glem det, nyd livet her og nu, lav lidt selviscenesættelse, selvfølgelig i jeres egen ånd, vær tro mod jer selv og lev det liv som I ønsker og ikke hvad andre ønsker…..

Så bliver det meget sjovere det hele :-).

Ps. At blive blomsterstylet det skulle alle tillade sig selv, I bliver så glade for det :-)-

Så har vi iøvrigt åben have i morgen den 30 maj fra kl 10 til kl 18, entre 50 kr incl kaffe og kage :-).

 

14 tanker om “Selviscenesættelse og åben have….. er det ikke det samme…..

 1. Karen siger:

  Det skønne ved at komme sidst til at læse et indlæg og dermed sidst til at skrive er, at man bare kan sige: Jeg er SÅ enig. Godt, man ikke længere er en ung sild – det er nemlig ret fedt at være en høstmakrel. Dengang var man altid så selvbevidst og nervøs – og når man så ser billederne nu fra dengang, kan man jo se, hvor godt man faktisk så ud. Hvorfor gå hele livet igennem med en følelse af at være for tyk, for lavbenet og for bredrøvet og dermed lidt mindre værd? Det gider jeg ikke mere. Lad de 18 årige om at være 18, siger jeg bare. OG du ser fantastisk ud – og ikke kun i blomsterstylet stand. Sådan 🙂
  Kh, Karen

 2. Jeannett Fruergaard siger:

  Pift du ser jo fantastisk ud…
  Jeg er enig i at man skal stå ved sig selv og det vi gør, men jeg tror også at vi alle gerne vil anerkendes for det vi gør, og det er noget af det der giver energi ved at blogge og nok også ved at vise haven frem. Jeg tror også at vi alle elsker at blive inspireret både ved at se andres haver og læse andres blogs, og gerne vil om muligt selv give inspiration videre til andre. Navlepilleri det ved jeg ikke, jeg syntes det handler rigtig meget om at dele, inspirerer og blive inspireret, jeg får virkelig meget energi af min blog, og så må andre altså gerne kalde mig navlepiller.

  Håber i har haft en skøn have dag med dejlig mane besøgende trods vejret, rigtig god søndag i morgen

  • Margit Bruun siger:

   Kære Jeannett, Dejligt at du også får rigtig megen energi ud af din blog, det samme her :-). Det er rigtig vi vil gerne anerkendes for det vi gør og det er der jo ikke noget forkert i, bloggen er en dejlig sted at dele og være en del af fællesskabet og det har da også skabt mig mange blogvenner, nogle som jeg også har mødt face to face, bla dig og det er rigtig dejligt :-), kh Margit

 3. Frede siger:

  Man kan kalde det, hvad man vil. Jeg har selv stor glæde af at blogge, få besøg i haven og læse andres blogs og besøge andres haver – jeg synes, det handler om alt muligt andet end selviscenesættelse. Vi iscenesætter jo os selv i al mulige sammenhænge: bil, hus, tøj, interesser og jobs – nogen mere tydeligt end andre, man kan også sige, man skaber sig en platform for at møde ligesindede for at dele det, man har fælles. Jeg glæder mig i al fald til fortsat at følge dig og alle de andre lækre blogs – samt besøge haverne!

  • Margit Bruun siger:

   Kære Frede, du har lige som de andre her samme holdning og får lige som mig selv meget ud af at blogge. Når min lille orm gnaver, så tror jeg ikke at det er som blogger som sådan, men nok fordi, er der noget jeg hader så er det alle de mennesker der søger at komme i søgelyset for enhver pris, der findes så mange programmer hvor folk udstiller sig selv ukritisk, bare for at blive “lidt” kendt ( dog i meget kort tid ). Når jeg lægger billeder på bloggen af mig selv, så er det fordi jeg faktisk er stolt af mine billeder, det vil jeg gerne indrømme og håber dermed også at andre kunne få lyst til at prøve det samme og dele det med os andre, uden nogen rynker på næsen af det :-), kh Margit

 4. Sussi siger:

  Mon ikke alle vi bloggere en gang imellem overvejer hvorfor vi egentlig blogger…. og om det kun er for “at vise os”….. jeg har besluttet at “folk” kan tænke hvad de vil…. jeg bliver hele tiden inspireret og får gode ideer fra af dig og andre bloggere, og jeg har stor glæde af min egen blog, som jeg tit bladrer rundt i, for at se hvordan det var sidste år og forrige år. Og hvad blomsterstylingen angår….. så ser du bare KNALDhamrende god ud 🙂

  • Margit Bruun siger:

   Kære Sussi, jeg kan ikke være mere enig med dig, folk må tænke hvad de vil ( min lille orm er ikke helt død endnu, men næsten ) :-). Heldigvis tror jeg, at jo ældre man bliver, jo mere må andre tænke hvad de vil om andre. Jeg bliver også i den grad inspireret af I andre bloggere og min egen blog som dagbog 🙂 og tak for din søde kommentarer :-), kh Margit

 5. TANTE GRØN siger:

  Fortsættelse….. Jeg har selv haft den store glæde og oplevelse at blive blomsterstylet af Iben flere gange. Jeg er ikke specielt glad for migselv eller mit udseende. Jeg vedkender og erkender at spejle ikke er hvad de har været. At rynkerne bliver til plovfurer….at kalkunhalsen slasker mere og mere…..at jeg kort sagt vidner om et levet liv der ikke altid har været en dans på roser. So what? Skal vi ALLESAMMEN ligne 15 årige modeller i str 36 for at må prøve noget sjovt? Hvorfor skal det perfekte hele tiden være være forbilleder? Langt de færreste af os er ikke perfekte og hurra for det. Vi er virkelige mennesker på godt og på ondt. Og virkelighedens mennesker er da fulde af fantastiske livshistorie der har sat sig spor i et modent ansigt.

  Jeg tilbringer selv mange mange timer i en maskulin og lidet sexy Harboøre habit hver dag. Jeg knokler som en hest. At få lov at blive stylet og gjort lidt feminin af Iben er da et vidunderligt afbræk fra hverdagen. Alle skulle prøve det som Margit siger. Vi skal være os selv bekendt som mennesker og se det uperfekte i øjnene. Det kræver mod ja. Hurra for det uperfekte.
  Margit du ser helt vidunderlig ud.

  Rigtig god åben have weekend til jer. Vi venter selv en bus med knapt 40 havegæster om snart så jeg har egentlig ikke tid til mere skriveri. Men emnet tændte mig og jeg MÅTTE til tasterne.

  Knus og varme tanker fra den uperfekte gamle hejre fra det virkelige liv.

  • Margit Bruun siger:

   Kære uperfekte gamle hejre fra det virkelig liv, det er skønt når nogen griber til tasterne og giver deres mening til kende, men det plejer du jo heller ikke at være bleg for. Vi skal ikke være 15 årige glatpolerede sild, heldigvis, jeg bliver allerede helt træt :-). Vi har jo tidligere snakket om at livet ikke altid er en dans på roser, at det kan se og mærkes på kroppen, men også at vi og mange andre har valgt at se positivt på livet, fordi det er den eneste måde at komme videre på. Når jeg nu har skrevet dette indlæg, er det fordi jeg gerne vil stå ved den jeg er, at være seriøs, brugen af humor, mine fejl, min usikkerhed og lysten til at leve mit liv, som den jeg er, samtidig forhåbentlig give andre lyst til at tillade sig, at bruge lidt penge på at lade sig blomsterstyle. Det er så sjovt og man bliver så glad bagefter, så do it!!! Det sjove er også, at tanken om at lægge billeder ud af mig selv for 20 år siden, da jeg selvfølgelig var yngre og formentlig også lidt kønnere, det havde jeg IKKE gjort, det turde jeg ikke :-). Og Jytte vi iscenesætter os selv hele tiden, ligenøjagtig som du beskriver og det er også ok. Jeg syntes selv, jeg er blevet meget bedre trods alt til at slappe af med hensyn til nullermænd, nystrøgne duge osv, selv om jeg selvfølgelig også gerne vil have det ser pænt ud :-).
   Mange kærlige hilsner fra en lige så uperfekt ( det vil min mand skrive under på ;-)), gammel hejre, også fra det virkelige liv :-), trods glansbilledet 🙂

 6. TANTE GRØN siger:

  Kære Margit.

  Er alle mennesker ikke selviscenesættende på en måde? Blogindehaver eller ej, vil man så ikke pr automatik altid vise det rene og pæne vasketøj frem fremfor det snavsede? Vi ved vel alle sammen at det er dele af virkeligheden vi ser. Og at det er helt ok. Ellers ville vi søge andre blogfora. Jeg læser også med på mange autisme blogs da vi har en datter med autisme. Når virkeligheden bliver for tung på disse blogs, trænger sjælen til noget smukt og uproblematisk. Og at det så kun er den smukke del af virkeligheden jeg ser, er lige præcis det jeg søger. Kald det illusionsmageri. Det er fint med illusioner.

  Margit, når man lukker sine havelåger op for gæster, får de besøgende den hele og nøgne sandhed. En have kan aldrig være fuldkommen in real life. Vejret kan drille. For sen og for tidlig blomstring kan være trælse modspillere. Visnesyge og svampeangreb….fejlslåede planteindkøb…you name it. Vi er ikke havemagikere, men levende mennesker med ømme muskler, der ønsker at give vore gæster den bedst tænkelige oplevelse.

  Der skal såmænd nok være nogle der synes at det er rene navlepilleri, når kvinder over 30 tillader sigselv at blive blomsterstylet OG FOTOGRAFERET af vidunderlige Iben.

 7. Anette siger:

  Kære Margit!
  Jeg kan godt lide at du iscenesætter dig selv og haven, og nyder at læse dine skriverier. For mig ville det være grænseoverskridende at lægge billeder op af mig selv,, og finder det ikke det mindste som navlepilleri, men derimod en kvinde der står ved sig selv, jeg beundre dit mod, du ser helt igennem fantastisk ud, med det smukke blomster pynt.
  Rigtig god åben have, og håber vejrguderne er lidt med i løbet af dagen. Jeg har selv planlagt at komme til Vridsted den 21/6 og glæder mig allerede:-)
  Kærlig hilsen Anette

  • Margit Bruun siger:

   Kære Anette, det vil jeg glæde mig meget til, du er hjertelig velkommen :-). Det med iscenesættelse er jo nok en balancegang og jeg syntes faktisk det er dejligt nogen gange at diskutere emner der kan være lidt “killen” engang imellem, man kan jo komme i tvivl, jeg er jo vestjyde ;-), kh Margit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.