Jeg elsker jern i haven, så vi er i gang med nye projekter………

Årsagen til jeg kunne besøge Munkhus var, at jeg skulle hente to gamle havelåger på Sjælland. De vejer en krig og nu skal de finde en plads i haven, det glæder jeg mig meget til, de er meget smukke og har den rette patina, de vil blive brugt i forbindelse med de nye projekter vi laver i haven……

PA080316

Noget at det vi er i gang med at anlægge, er nye bede i haven…….

PA080317

De kommer til at hænge sammen med de bede der i forvejen er omkranset af jern…..

PA080318

Bedene helt oppe ved huset bliver lavet om, der skal andre planter i, næsten, det er fordi vi ikke var helt tilfreds med

bedet som det var.

Mellem bedene bliver der lavet en sti med stenmel……

PA080319

Ligeledes bliver der plantet to hække, der matcher med de vandrette linier i landskabet, hækkene kommer ikke til at tage udsynet, men skaber læ og rum, det kan måske være lidt svært at forstille sig lige nu.

Planen er at bedene skal hænge sammen med vores udsigt ned over engen til åen……

26 april 2014 005

Når man kigger ned over engen, så er der baggrund, mellemgrund og forgrund, med mange vandrette linjer.

Ja der er lige en mærkelig sol på billedet, som ikke har noget med sagen at gøre….

30 april vestterassen 006

Meningen er at trække naturen op i haven, så det hele hænger sammen, så der skal selvfølgelig være en masse græsser og blomster der passer ind i det…..

26 april 2014 009

Det er en skøn udsigt vi har ned over engen, uanset tiden på døgnet, så jeg tror det bliver helt fantastisk, når der bliver en sammenhæng…..

Haven ca 20 april +Claus Dalby 19 maj 2013 015

Udsigten er også dejlig uanset årstiden, her ser vi nogle af vore rådyr. Planen er ikke udarbejdet i vores hoveder alene, vi ville gerne have lavet noget mere på den store åbne græsplæne, bla noget læ, men var usikker på hvad det skulle være, da det ikke måtte udlægge udsigten. Så vi har haft besøg af landskabsarkitekten Kjeld Slot, og det har har bare været så godt, så nu glæder vi os det det hele blive plantet til, så skal jeg nok vise mere fra bedet senere :-).

 

 

12 tanker om “Jeg elsker jern i haven, så vi er i gang med nye projekter………

 1. TANTE GRØN siger:

  Kære Margit.

  TILLYKKE med den superduperoverlækre havelåge.
  Skal jeg ikke lige prøve den af for jer i vores have først? For at….øh….tjekke om den kan….øh….holde til det danske vejr…host host……?! I får den selvfølgelig tilbage (efter 10-15 år) hvis den viser sig…..øh….go` kendt:o)

  Hvor bliver det spændende, at få lavet det nye haveafsnit. Det er en gave og en luksus at have en god udsigt, og at kunne drage landskabet ind i haven. Det giver en helt helt uvurderlig ekstra dimension. Glæder mig til at følge med i jeres nyeste projekt.

  Knus fra een der elsker smukke havelåger

  • Bruuns Have siger:

   Kære Tante Grøn, jeg har sendt havelågerne til dig……..nå nej, det blev lidt dyrt, så må jeg selv tage sliddet de næste 10-15 år, med at afprøve dem i det danske vejr, øv øv ;-). Glæder mig også til det færdige resultat, der graves, svejses, klippes, måles, bestilles og ikke mindst fældes, så nu skal der snart plantes, om en god uges tid, derefter mangler “kun” hækken, den henter vi ca 1 november, så vi kan nå at blive færdig til julehaven :-), Mange kærlige hilsner og knus Margit

 2. Tina Pedersen fra LEBlomster siger:

  Kære Margit Det er et fantastisk projekt, tænk at en sådan udsigt kan gøres smukkere! Det er lige der, at man kan misunde jer der bor på landet, men mere en beundring end misundelse. Superflotte billeder du har taget, de satte min tankevirksomhed igang. Jeg gør alt for at holde det udenomkring skjult. For det er ikke andet end en Lind strøm af biler der kører hurtigere og hurtigere. Så jeg skaber udsigten indenfor mine egne kvm. Men lidt tankevækkende. Kh Tina

  • Bruuns Have siger:

   Kære Tina, Ja vi har en fantastisk udsigt, men alt har en bagside og her er det vinden. I år hvor det har blæst blæst blæst osv, har det bestemt være en udfordring her i haven, næsten alt væltede, derfor skal vi have noget mere læ uden at udsigten forsvinder og nogle andre planter nogle steder og Kjeld Slot HAR lovet at de ikke vælter :-). Tina det er vel også godt nok at skabe sin egen udsigt, hvis man har mulighed for det, nu ved jeg jo ikke hvor meget bilerne larmer, kan du ikke høre dem, kunne de muligvis inddrages, men larmer de, så ville jeg nok også gøre alt for at undgå både at se og høre. Håber at du finder den rette løsning for dig :-), kh Margit

 3. Jette Nielsen siger:

  Kære Margit.Det er da et meget spændende projekt i er gået i gang med.
  Men med hjælp fra Kjeld Slot kan det da kun blive rigtig godt.
  Fantastisk udsigt i har fra jeres hus……………den må da bestemt ikke ødelægges.
  Er da også spændt på at se hvor du anbringer de flotte havelåger.
  Rigtig god weekend Knus Jette

 4. Karen Engell Dalsgaard siger:

  Det bliver supergodt, Margit! Ligesom hos os er naturen hos jer en stor del af haven. Øjet trækkes ud over hegnet helt automatisk, når der er sådan en udsigt, og det skal det have lov til. Lågerne er flotte.
  kh, Karen

  • Bruuns Have siger:

   Kære Karen, du har fuldstændig ret i det du skriver, så det bliver så godt både hos dig og mig, glæder mig til at se jeres projekt færdig :-), kh Margit

 5. Anette siger:

  Hvor bliver det godt Margit, læs begejstringen, det er sådan et stort og smukt stykke åbent land i har der:-)) Mener faktisk at kunne se Kjeld Slot involveret før du nævnte det. Let at forstå i valgte ham!

  • Bruuns Have siger:

   Kære Anette, du er ikke nem at skjule noget for, men det er jo heller ikke meningen ;-). Det er et stort og smukt stykke åbent land, det sjove var at Keld Slot netop sagde, at han kunne mærke at vi havde en dyb respekt for udsigten, hvad er fuldstændig rigtig. Vi kunne også mærke at der faldt så megen ro på, da han kom med hans planer, det gav så god mening, så vi glæder os :-), kh Margit

  • Bruuns Have siger:

   Kære Jeannett, det har jeg set og jeg glæder mig ligeledes til at se hvad der sker i jeres have. Ja Kjeld Slot er et dejligt menneske, helt nede på jorden og kreative tanker :-). Og du skal være så velkommen igen, håber at du kommer, det vil jeg glæde mig til :-), kh Margit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.