Tanker og overvejelser ved opstilinger….

Udenfor galleriet har jeg jeg flere forskellige opstillinger….

P6131238

Her står gamle og nye sager, bla har jeg fået foræret den gamle barnecykel og den bliver brugt på mange måder, f.eks. har den været pakket ind i mos med lyskæder på til jul…

P6131236

Den gamle dør i baggrunden har jeg fundet ude hos nedbryderkongen fra Skave, også kaldet “æ fluesmækker fra Skave”, han er kendt langt omkring her i vestjylland….

P6131237

Når jeg sætter tingene sammen, så har jeg ikke et indre billed af hvordan det skal ende, jeg prøver mig frem indtil jeg er tilfreds….

P6131232

Her står alle små frø på rad og række, dog er der en der der tør at gå sin egen vej…..

P6131230

Når vi taler farver, så elsker jeg at mikse farver og som jeg skrev den anden dag, så er der ikke en` sandhed for mig, nogle gange er det spraglet, andre gange er det matchende farver. Jeg gør det jeg føler for og ikke nødvendigvis det der er “rigtigt”……

P6131224

Her har jeg blandet alle mulige materialer sammen, træ, terracotta, glas, cement, jern, zink. gren, vand og selvfølgelig blomster…..

P6131225

Tingene er sat i forskellige højder og bredde, da det gør det mere spændende, frem for hvor alt står fladt…..

P6131226

Når man laver en opstilling på denne måde, er det også vigtig at gøre det interessant på begge sider, altså ingen bagside……

P6131223

Jeg prøver også på at lave små overraskelser, her i form af en and, altså noget man ikke lige ser med det samme, men “hov hvad var lige det”…..

P6131222

Det vil sige, jeg forsøger at have to forsider og ingen bagsider…..indrømmet, det lykkes ikke altid, men jeg prøver da at komme i hus…..

P6131219

Vand er altid godt og har du et gammelt bagefad, altså dem i ler som er glaseret indvendigt, så brug det udenfor her om sommeren, put noget vand og nogle blomsterhoveder i og det vil ligne en million. Man kan også lige som på billedet bruge nogle grene, gamle flasker og sætte et lys i og det vil også ligne en million….

P6131216

Et lille bord behøver heller ikke alverden, her en krone, men ellers neutrale planter, en lille vase, grene og jeg havde så disse fugle, men du har garanteret noget andet du kan lægge der, f.eks nogle gamle redskaber, et lille fad, nogle strandsten, en lille flad kurv osv, det er kun fantasien der sætter grænser. Prøv at lukke øjnene, tag et eller andet og leg dig frem indtil du er tilfreds, det er sommetider det vi ikke lige regner med, der er det bedste…

P6131209

Her er en opstilling i flere niveauer, normalt er det det midterste niveau lige ud foran os vi kigger mest på. Men mange gange kan et over og under niveau gøre hele forskellen, det kan være med til at understrege stilen og få det hele til at gå op i et højre enhed. Når man tager billeder tager man mange gange billeder af små enheder, det er også smukt, men når man går forbi et sted er det jo helheden der først og fremmest tiltrækker opmærksomheden, derefter kan man gå i detaljer…..

P6131215

Her er jeg gået tættere på, detaljerne kommer frem. De to jerndamer til venstre har I sikkert set før, de flytter nemlig tit ;-), dem har jeg erhvervet mig i Frankrig til små penge, bagved dem står der to flasker og en lille taburet, imellem krukken helt til højre og pelargonierne står der en gammel fransk tagsten, “næsten” det hele opdager man først, når man kommer tæt på….

P6131212

Her er billedet indfanget tydeligere….

P6131213

Ligeledes ses tagstenen også tydeligere her. Når jeg “leger” med opstillinger, så er der ingen regler, jeg gør det jeg føler for og det går nogen meget langsomt med resultatet, andre gange virkelig hurtigt. Er du i tvivl om du kan, så spring ud i det, prøv dig frem og stol på dig selv. Husk lad være med at tænke på hvad tidens trend er og om det er godt nok. Og jo, jeg kan også blive i tvivl, men så lader jeg det stå til dagen efter, kigger på det igen og det kan selvfølgelig gå begge veje, men det er din vej, så vær dig selv :-)…

5 tanker om “Tanker og overvejelser ved opstilinger….

 1. Jette Nielsen siger:

  Kære Margit.Som altid flotte billeder med alle dine kreative opstillinger.
  Men du har jo også mage ting at pynte med…………..og også rigtig god plads til det hele.
  Mit ynglingsbillede er det med hylden med de tre buer og bordet under.
  Ærgerligt at vi ikke nåede at besøge dig i søndags………….men skulle hjem med toget.
  Rigtig god aften knus Jette

  • Bruuns Have siger:

   Kære Jette, Jeghar faktisk forsøgt at skrive til dig her på min blog, ligledes Ege nedenunder, men min pc har drillet, så nu skriver jeg fra en anden pc :-). Jeg kan jo læse at I alle havde en skøn tur op til Tante Grøn og man kan jo kun blive forelsket i deres underskønne have :-). Det er et skønt sted med sin helt egen stemning og sjæl, der kan man bruge mange timer. er sikker på at I fik meget med hjem. Jeg kan godt forstå når sådan en flok bloggere mødes, så løber tiden, andet ville være mærkeligt, min have løber ingen steder, så du kommer nok engang :-). Det er altid dejligt med dine kommentarer på min blog og du har altid en positiv pen, tak for det, jeg er glad for at du kanlide hvad du ser :-), kh Margit

 2. Ege siger:

  Kender det godt….og mellemrummet hvor det hele ligner en gang l… til at den er i vinkel kan tage lang tid.
  Jeg tager nogen gange et foto på afstand og kigger på billedet, det funker, da øjenbæ blir tydligt via foto

  • Bruuns Have siger:

   Kære Ege, dejligt at høre at du også kender til det og jeg kan sagtens følge dig i det med kameraet, det gør jeg faktisk også :-). Det er mærkeligt at man ikke bare altid se det, at at det lige som skal rammes ind, men jeg gør faktisk det samme når jeg maler, det hjælper mig indimellem :-). Tak for begge dine kommentarer, ved at du også er et kreativt menneske, da jeg tidligere har læst om dig på andre blogge, men syntes ikke at jeg kan finde din. Så måske vil du være rar og skrive om du har en :-), kh Margit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.