En god tid til sanketur, selvom det er sensommer forsat…

Jeg har været på sanketur ( altså man samler ind ) i skoven og det er en dejlig årstid at begynde at samle ind, nyd at det er forsat skøn sensommervejr. Selvfølgelig kan alt ikke samles ind nu, men en stor del kan med fordel samles ind nu i behageligt vejr.

 

Så af med al glitter 😉 , på med gummistøvler, find en masser poser og kasser frem, kom ud i naturen og jeg garanter dig at du vil elske det…..

P1010645

Nu holder jeg jo også julehave og julekursus, så der skal jo samles rigtig meget sammen. Her er det bark fra sitagran og jeg skal nok vise hen over efteråret hvad jeg bruger de forskellige materialer til….

P1010644

3 kogler fra sitagran, som dog er meget forskellige, den øverst er en nedfalden og tørret kogle, den i midten er fra sidste år og plukket som på samme tid som den nederste, som er helt ny og plukket i denne lidt grønne farve. Jeg kan rigtig godt lide den nederste kogle og vil helst have dem i denne farve, men de andre kan også sagtens bruges og det gør jeg da også……

P1010549

Her er et udvalg af sitakogler der ligger til tørre……

P1010552

Fyrkogler med en del patina som jeg netop holder så meget af ……

P1010554

Fyrkogler på grene, dem kan jeg altid bruge til alt muligt…..

P1010631

 

Lavgrene kan man sagtens finde selv, hvis man har tid, istedet for at betale i dyre domme for dem…..

P1010555

Hvid mos er også et must, det gode ved mosset er at den kan genbruges igen og igen. Når det er tørt, så læg det i vand og det bliver blødt som smør igen…..

P1010560

Pudemosset er noget jeg har købt sidste år, som nu er blevet tørt og gammelt, men det samme gælder for pudemos, gem det efter endt sæson og læg det ud i regnen det efterfølgende efterår og det meste vil blive grøn af. Hvorimod almindelig mos ikke kan genbruges….

IMG_2052

Så på med gummistøvlerne, kom ud i naturen og begynd at samle ind…..

GOD TUR

 

2 tanker om “En god tid til sanketur, selvom det er sensommer forsat…

 1. jette nielsen siger:

  Hej Margit.God ide at samle vinterforråd på denne årstid………….for som Karen skriver er det altid så vådt når vi når frem til november måned.
  Og er vild med kogler til dekorationer.Og lavgrene koster en bondegård her hos mig.
  Så jeg må vist ud og lede.
  Jeg gemmer også mine store stykker pudemos og vander dem………….de er også dyre.
  Og sidst men ikke mindst………………………smarte støvler du har fået.
  Rigtig dejlig dag Knus Jette

 2. Karen Engell Dalsgaard siger:

  Det er nemlig lige nu, der er meget at finde – nu og i september. Mange går tur første søndag i advent for at samle ind til juledekorationer, og der er det hele vådt og kedeligt 🙂 Men i eftersommeren er det hele frisk endnu.

  Lækre gummistøvler i øvrigt (og det kommer fra en gummistøvle-Feinschmecker – har selv tre slags, men dine er rigtig fine festgummistøvler 🙂
  Kh, Karen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.