Påskeæg på flere måder……

Man kan lave påskeæg på flere måder, her er det først en dekoration og derefter hvordan jeg farver mine æg. Min påskedekoration er udformet som et påskeæg og så kan man bare pynte den efter forgodtbefindende…..

22 marts 2015 dekorationer 023

Selve påsken elsker jeg som enten meget farverig eller i sarte farver, her er der knald på og enten kan man lide det eller også syntes man det er for meget :-).

22 marts 2015 dekorationer 053

Ægget er sat oven i en cementkrukke og selv grundstammen, altså ægget er igen en af mine mange jernstativer. Men man kan godt bygge den op i pil, hvis man er lidt fingernem.

22 marts 2015 dekorationer 008

I bunden af ægget har jeg fæstet nogle grove grene på, det er også med til at støtte ægget. Udenpå ægget er der vilkelet franske tulipaner omkring og indeni, ligeledes et par valmuer og fritillaria, de går allesammen ned til vandet som er i krukken….

22 marts 2015 dekorationer 027

Lækre franske tulipaner……

22 marts 2015 dekorationer 033

Skønne valmuer…..

22 marts 2015 dekorationer 030

Uundværlige fritillaria……

22 marts 2015 dekorationer 029

Farvet æg indlagt i bunden…..

22 marts 2015 dekorationer 034

Flotte artiskokker i cement, som jeg har været så heldig at få foræret af Tante Grøn og Syrenprinsen, da de besøgte mig for nylig……

De bliver passet godt på af mine tro følgesvende, jernhestene……

22 marts 2015 dekorationer 025

Påskedekorationen sat sammen med primula, stearinlys, ministerbowle med farvet beton æg ( købt ) og den grønne skønne plante, som jeg ikke kan huske navnet på lige nu, fuglehus og som nævnt mine artiskokker og heste……

22 marts 2015 dekorationer 080

Så kom vi til de farvede æg, som kan farves på utallige måder….

Når jeg koger æggene, stopper jeg altid kaffegrums og papstykker i, det er med til at give æggene struktur, det kan ses på nogle af æggene her. Vil man have at de skal holde, så kog dem i 12 timer. Det er lang tid, så jeg koger dem i 4 til 6 timer, det holder udmærket, men går der hul, så lugter det ikke af chanel ;-).

Første række øverst, rød æg som er farvet med rød uldgarn og rød frugtfarve, det er ikke alt frugtfarve der dur, men prøv dig frem. Det gode ved disse æg, er at de beholder farven også selv om de står ude.

Nederst, brun bejdse.

Anden række øverst, græs, mos, grøn uldgarn.

Nederst, meget lidt blå bejdse.

Tredje række øverst lysebrun, meget lidt brun bejdse.

Nederst, grøn bejdse.

Fjerde række øverst lilla, vissen lilla hyacinter og lilla uldgarn.

Nederst blå, blå bejdse.

Desværre skal man være heldig for at kunne købe bejdse, da det er udgået af sortimentet, men det gælder bare om at prøve sig frem med forskellige ting fra naturen, f.eks mos, grene, græs osv, eller farvet uldgarn, løg, rødbeder osv, eller noget helt andet. Det er også en sjov proces at finde ud af hvad der virker, sommetider bliver man overrasket over resultatet og intet er forkert. Så hvis du har lyst, så gå bare igang, god fornøjelse :-).

 

 

 

9 tanker om “Påskeæg på flere måder……

 1. TANTE GRØN siger:

  Kære Margit.

  Hvor er det forfriskende og opløftende med de stærke klare farver, du anvender i dine påskerier. Og din blomsterkunst kommer utroligt godt til sin ret i dit fantastiske galleri. Nyder synet af dine smukke kreationer og æg. Jeg har “noget” med æg. Faktisk har jeg en kæmpe samling af æg fra alverdens lande. Og jeg holder meget af påskeæg. Tiden har ikke været til den store påskeudsmykning her……..desto mere nyder jeg dine.
  Jeg har også en forkærlighed for det bløde og vilde binderi. Elsker også redebyggeri. Gad vide om jeg skulle have været en fugl?

  Franske tulipaner måtte gerne være nemmere at opdrive. De er fuldstændig forrygende. Rigtig dejlig påske til dig og dine.

  Knus fra påskehønen i det blå hus

  • Margit Bruun siger:

   Vil gerne se dig som fugl, gad vide hvilken du ville være, den vilde men meget smukke svane eller den skønne syngende lærke i det fri :-). Håber at du for tid til lidt påskepynteri, mon ikke der sniger sig noget ind i jeres fantastiske orangeri :-). Men hensyn til blomster/tulipaner, så savner jeg at der er flere der vil tage smukke blomster hjem i butikken, nogle gange er det lidt for meget bundtvarer her i det vestjyske, hvorimod i de større byer….ja der er fristelserne større ;-), rigtig god påske til jer også :-), kh fra fristelsernes land 🙂

 2. Jette Nielsen siger:

  Godaften Margit.Som vanligt dejlige billeder og skøn påskeinspiration.
  Blev rigtig inspireret til at få lavet lidt påsketing.
  Og god vejledning ang. farvning af æg.
  Rigtig god aften knus Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.