Årskavalkade første del 2015, omhandler vores projekter i løbet af året….

Hvor skal man starte og hvor skal man stoppe når man laver et tilbageblik over året, det syntes jeg er svært, der er så mange billeder jeg gerne vil have med, som jeg holder af. Ligeledes har vi haft mange projekter i det forløbende år, så tilbageblikket bliver delt op i 2 afdelinger, første afdeling om vores projekter og anden afdeling om havens cyklus….

Året startede med at foråret kom tidligt og med rigtig dejlige mange krokusser, som I kan se her ovenover i en skøn blå farve….Så gik vi igang…

Rummet til galleriet 001

Et af de store projekter var mit galleri og kursusrum, det var et gammelt arbejdsrum, som bare stod fyldt op med gamle ting. I januar blev der blev sorteret og vi gik eller rettere min mand og håndværkerne gik igang……

5 marts 2015 galleri og kursusrum 016

Sidst i marts begyndte tingene at tage form…….

5 marts 2015 galleri og kursusrum 015

Her mangler kun at blive malet, men jeg skulle jo liiige seee hvordan det kuuunne se ud ;-).

22 marts 2015 dekorationer 084

Til påske var vi stort set færdige, alt skulle være færdig til vores første åben have, her med en påskedekoration…..

22 marts 2015 dekorationer 014

Her står også en påskedekoration sammen med noget af mit malegrej, da jeg også skal/bruger rummet til at male i……

27 februar 2015 ingang galleri 003

Et andet projekt var to nye bede i cirkler, så der blev en sammenhæng i de runde bede, her blev der plantet geranium lige som i de andre runde bede og lagt løg…….

8 maj 2015 opstillinger 023

Senere i april stod tulipanerne flot, selv om det var en fejlleverance, så kom jeg faktisk til at holde af de små tulipaner, de stod utrolig længe…

27 februar 2015 ingang galleri 002

I Februar gik vi også igang med at lave nogle espalier til roser og kaprifolie, som adskillelse til arbejdsområdet og som ekstra rum……

P8120494

Her ses roserne som er dyb pink……jeg er tilfreds…..

22 april 2015 buskbombeddet 002

Et andet projekt er buskbomkuglerne, som vi fik plantet i april, de giver sådan en god grafisk virkning. Selv om det måske ikke ser sådan ud, så var det et større stykke arbejde. Af med grus og jord til et stort hul og så blev der bygget på, da kuglerne jo har forskellige størrelser, det tog faktisk lang tid, men blev også godt…….

21 maj 2015 Sidste dag i maj 026

I fødselsdagsgave i april måned fik jeg 4 espalieret platantræer, som jeg havde ønsket mig længe….

21 maj 2015 Sidste dag i maj 024

De er blevet plantet på Strøget og giver en god struktur til haven…..

4 maj 2015 strøget og ulvelort 005

Her ses alle 4……også et projekt jeg er blevet rigtig glad for……

15 maj 2015 dagen før dagen 049

Den hvide plads blev også opgraderet, de gamle taks hække var af tvivlsom herkomst, groede uens og gav ingen læ. De ny er ens og som I kan se næsten tætte, så det er nu blevet et dejligt område…

15 maj 2015 dagen før dagen 056

I maj og juni måned holdt vi åben have, jeg har ingen billeder, da vi var “så heldige” at det regnede alle dagene og var hundekoldt. Men heldigvis var der besøgende alligevel og det er vi taknemmelig for….

Så blev det sommer og der kom lidt ro på……et stykke tid…..

PA080316

Fordi her i efteråret gik vi igang med at lave bedet om foran huset, vi var ikke tilfredse. Dertil fik vi hjælp fra Kjeld Slot og det er det bedste vi har gjort………

PA250210

Han fik lavet sammenhæng imellem vores have og engaralet, fik trukket linjerne op og hev naturen ind i haven, det gav så god mening…..

PA260224

Så skulle der plantes 576 planter og ca 2000 løg, jeg glæder mig som et lille barn…….

PA280324

De kom i jorden og stenmelet blev revet…….

PB040698

Og fik endnu flere haverum, flere stier, flere græsser flere stauder, flere løg og flere siddepladser……

PB080827

Jernkuglerne samler bedene, skaber fokus og sammenhæng i haven. Ude i begge sider er der plantet to bøgehække mit i græsplænen……

P9300262

Årets næst sidste projekt var at starte kursus op i anderledes dekoration for første gang i mit liv…….

Så der skulle samles ind til den store guldmedalje og her ser I kun en lille del af det….

DSC_0764

Det blev en fornøjelse at afholde kursus, det var sjovt…..

DSC_0760

Jeg har haft 60 på kursus og de var alle så søde :-), hvad mere kan man forlange…..

PB251154

Nogle af opgaverne……

PB171132

Midt i november, var jeg så heldig at bladet Isabella udgav en reportage fra min julehave året før….

PB151014

Så blev der tid til julehave, som løb over to weekender og der kom mange dejlige glade mennesker forbi, jeg fik ikke snakket med alle, men jeg forsøgte at nå så mange som muligt…..

PB150928

Vi var faktisk heldige med vejret…….

PB151074

Lysene lyste godt op i skumringstiden…….

PB151018

Tænk hvis det havde regnet i stænger, vi var heldige….

Så når jeg kigger tilbage, så er der trods alt sket en del. Men jeg lover ikke at næste år bliver lige så aktiv, tror vi tager den lidt med ro, ser haven folde sig ud, det er ihvertfald planen lige nu :-). Jeg har heller ikke været så aktiv hos I andre bloggere de sidste par måneder, har ikke haft tid, men det regner jeg med at råde bod på i de kommende måneder :-).

Anden følger inden nytår :-).

 

 

 

16 tanker om “Årskavalkade første del 2015, omhandler vores projekter i løbet af året….

 1. Lonni Stoltenborg siger:

  Tusind tak for dejlige indlæg fra din side i årets løb. For dejlig inspiration og altid søde ord.
  Du og dine ønskes et rigtigt godt nytår. Håber i må få en god start på det nye.
  Klem Lonni

 2. Nina | www.vangelyst.dk siger:

  Det er jo helt vildt hvad I har nået på et enkelt år!!! Ikke noget at sige til hvis 2016 bliver lidt mere stille – I skal jo også have tid til at nyde det hele. Jeres nye område foran huset ser så flot ud – kan godt forstå du glæder dig til det hele gro 🙂

  Rigtig godt nytår!!

  • Margit Bruun siger:

   Tak Nina, jeg glæder mig til at nyde det og slappe af……men der kommer ideerne også ;-), nu må vi se om vi kan styre os, det tror jeg på lige nu, da der også er ret mange andre ting jeg gerne vil nå til næste år :-), kh Margit

 3. Jette Nielsen siger:

  Kære Margit.Tak for en dejlig kavalkade for året der er snart er gået.
  Det er en fantastisk masse projekter i har fået udført.
  Et skønt rum til alle dine kreative aktiviteter, og et smukt haverum med udsigt som mine favoritter.
  Nyder så meget at læse om alt det der sker hos dig.Og håber du også har åbent hus i løbet af 2016.
  Rigtig god dag Knus Jette

  • Margit Bruun siger:

   Selv tak, Jette jeg regner bestemt med at holde åben have til næste år, vi ved bare ikke endnu hvornår og hvor meget, men det må vi jo snart finde ud af :-). Nyder max mit nye rum, det kan bruges til meget og bliver det :-), kh Margit

 4. Frede siger:

  Det er det fantastiske ved nytår – man ser tilbage med glæde og fremad med forventning! Tak for turen tilbage gennem jeres skønne projekter – ser frem til anden del!

 5. Lisbeth Nielsen siger:

  Det var noget af en omgang projekter I har lavet i år, meget spændende alt sammen. Jeg synes at det er en god ide at stoppe op et år (hvis I kan) og lade dem bundfælde, men ideer til projekter har det med at poppe op lige pludselig….
  Jeg ser frem til den næste kavalkade:-)

  • Margit Bruun siger:

   Vil vil prøve at stoppe op og nyde det lidt mere selv, lige nu trænger jeg også til det, men som du skriver har ideerne det med at poppe op, nu må vi se om vi kan holde dem i ave :-), kh Margit

 6. Anette siger:

  Hej Margit!
  Det er nogle fantastiske projekter i har fået lavet, jeg er vild med dit nye rum, og dejligt at det er godt brugt allerede. Buksbom kuglerne hitter stort, men det nye område / udvidelsen af terrassen er suverænt, jeg kan godt forstå du glæder dig til synet, må se om jeg kommer omkring for at se det live til næste år, så kan det jo også være at roserne står i flor.
  Ha en god dag, og tak for altid dejlig inspiration!
  Kærlig hilsen Anette

  • Margit Bruun siger:

   Ja der har været en del projekter, så glæder mig til at tage det lidt mere stille i det kommende år. Med hensyn til roserne, så håber jeg vejret vil tilsmile roserne noget mere til næste år, det har ikke været nemt i år. Du vil altid være velkommen Anette, jeg hvisker lige til roserne at de skal te’ sig ordentligt ;-), kh Margit

  • Margit Bruun siger:

   Tak i lige måde Nina, tænker vores haver har hver deres charme, skønhed og stil, uanset størrelse. Glæden ved andres haver er stor, men glæden ved ens egen have er det største og det er sådan det skal være, det ER det vigtigste, det skal være drivkraften :-), kh Margit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.