Læs her hvad Marianne Selvig Olsen har skrevet, værd at læse og at dele :-)

Først og fremmest, skal jeg skynde mig at sige at nedenstående tilhører helt og aldeles Marianne Selvig Olsen, som er en af folkene bag havebladet Havefolket :-).

Det er ord lige efter mit hjerte og sind, så læs det :-).

HAVETANKER


Ja, det er måske ikke lige det rigtige forum at bringe denne artikel i, for havefolk er jo ofte rigtigt glade for at gå i haven. Men det kan jo godt være, at der er nogen, der har det sådan her: “Suk – haven skal jeg også lige have klaret”, og så er det at jeg bare lige vil minde dig om, hvorfor haven er så god for dig! 

TEKST & FOTO: MARIANNE

nu

I nyhederne kan vi læse om, at man nu kan få motion på recept og at man kan henvises til terapihaver, hvis man er udbrændt og stressramt. Sansehaver dukker også mere og mere op i pædagogikken og i særforsorgen, og mange kommuner landet over laver træningscentre, terapihaver og sansehaver for depressionsramte, demente, fysisk og psykisk udfordrede og for folk, der har en masse (andet) at kæmpe med end os andre og derfor har ekstra svært ved at finde glæde og optimisme i deres liv. Det lyder alt sammen ret fornuftigt i vores øren og vi håber at trenden vil fortsætte! 

Imidlertid ligger der altså omkring 2,1 mio. haver på dansk jord og hvis vi tæller altaner, vindueskarme samt trappesten og bagtrapper, baggårde og byggetomter med, så handler det om langt flere. Alle disse haver indeholder et trivselspotentiale.

IMG_1546

Klik på nedenståenden link og læs resten, god fornøjelse :-).

http://www.havefolket.com/2016/01/gode-grunde-til-at-ga-i-haven.html

3 tanker om “Læs her hvad Marianne Selvig Olsen har skrevet, værd at læse og at dele :-)

 1. Anna siger:

  I LOVE those posters, I think you can acuatlly get them in Stockmanns but whenever I am there (live in London so only in Helsinki occasionally) they are sold out of the Jaffa ones, which I particularly want. So happy to learn you can get them online, I am asking for them for my birthday.

 2. Margit Bruun siger:

  Tak skal du have, det der med at du ikke kan kommentere, ved jeg ikke hvorfor, jeg har en anden som heller ikke kan, det er mærkeligt. Ja verden er blevet lille og i den forbindelse får vi ikke mindre travlt, nu gange skal man lige huske at trække stikket ud og nyde stilheden og nuet :-), tak fordi du kiggede forbi både på den ene og den anden måde :-), kh Margit

 3. susanne siger:

  Hej Margit…
  – Også godt nytår til sig og dine…. Forleden dag, da jeg ville skrive en hilsen til dig her på bloggen, kunne jeg ikke komme ind… Men nu lykkes det vist…
  Hyggeligt at følge dine have projekter – og skønt at blive inspireret her i denne digitale verden … verden er med et blevet så lille og vi kan følge med i alt,…. også skønt at se din have i virkeligheden.. Tak for det..
  Glæder mig til at følge med i det nye år
  Kærligst Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.