På den igen med nye ideer…..dog er jeg mest på sidelinjen og med god samvittighed……

P2111563

Så er vi på den igen, med nye projekter, troede ellers at vi skulle have et stille år. MEN nej, nu flytter vi vores højbede, som faktisk er noget af det første vi etablerede i haven for mange år siden, de står ikke det rigtige sted mere, så nu er de pillet ned. Så skulle der også lige fældes nogle træer, 2 stk, nej 5, nej det endte på 6 stk, 3 birketræer, to grandtræer og et valnøddetræ som stod forkert.

Da jeg arbejdsmæssigt stadig er på sidelinjen, er det jo dejligt at se alle de andre og Lean udfører mine og også Leans planer ud i livet. Se det hele blive brudt ned og bygget op på ny og så bare vifte med lillefingeren ;-).

11 juni 2015 haven 056

Alle tre højbede er nu pillet ned og skal over i den vilde have, plan følger senere…….

11 juni 2015 haven 055

Dueslaget bliver dog stadig på stedet…….

P2111557

Grantræerne gjorde intet godt for haven, så cut……

P2111567

Det skal være skidt for at blive godt…….

P2111556

Bedene trænger også til en opdatering, så det er vi også i gang med….

P2111554

Bare det at få alt det snasket væk, jeg ved godt at det skal fryse nu, men det pibler jo op af jorden, så det skal være nu. Roserne venter vi selvfølgelig med……..

P2111566

Det lysner op….

P2111561

Nu hvor vi er igang, så er hele krukkehaven blevet tømt for ALLE krukker og der er mange, fordi der trænger til for alvorlig at blive ryddet op i alle hjørnerne og blive justeret med grus…..

P2111560

Det var her i krukkehaven at valnøddetræet stod og skyggede alt for meget og den ville forsat vokse ret meget endnu…..

22 aug 2014 indgang til krukkehaven 008

Sådan så det ud i sommers……..

Åben have juni 2015 003

Fra åben have…..

Ã¥benhave 038[1]

Glæder mig til dette syn igen……

P2111572

Her står en del af krukkerne i pit på europaller, til de igen skal på plads…..

roser 16 juni 2014 052

Bedet her til venstre vil også blive udvidet……

Og hvad skal der så sker der hvor højbedbedene har stået, det vil jeg vise jer løbende. Men der indgår jern, vand, iris, guldregn, allium, bøgehække og som sagt en renovering af krukkehaven.

Den vilde have, vender jeg først tilbage til når vi er færdige her…..så kan det også være at jeg er arbejdsduelig igen til den tid.

 

 

 

 

 

 

12 tanker om “På den igen med nye ideer…..dog er jeg mest på sidelinjen og med god samvittighed……

 1. Henrik Havehjerne siger:

  Operation Morgenluft! Dejligt befriende af få udført sådan en omgang – når først de tunge beslutninger ER taget – som feks at tage livet af store træer. Især dem vi ved er så længe om at blive til noget. Men jeg er stor tilhænger af at man kun betragter træer i haven som midlertidige installationer. De fleste vil på et eller andet tidspunkt bare blive for store, for besværlige med blade og snask, for skyggende – eller bare for grimme! Ud med dem. Det er jo ikke som en staude man kan forsøge at flytte til en ny placering. De giver jo så til gengæld plads til en masse andet guf som man kan glæde sig til at få i jorden 🙂
  God dag og fortsat god heling, Henrik Havehjerne

  • Margit Bruun siger:

   Hej Henrik, dejligt med noget kontant humor, det holder jeg af ;-). Ja det giver plads til en masse andet haveguf og der glæder jeg mig til…….ja vi har faktisk købt det, det står og venter, men så kan jeg gå forbi hver dag og kigge, lade mundvandet løbe, indtil planter og træer kommer i jorden, det er ligesom en slikbutik :-), kh Margit

 2. Anne Vestergaard siger:

  Hej Margit,
  Sikke et projekt og god bedring med ryggen. At gennemgå sådan en operation er jo ikke en lille sag. Men der kommer også tid til havegøremål der ikke er så store som jeres kæmpe projekt. Det må have givet meget lys i haven. Pas på ikke at gøre for meget og vift med lillefingeren et stykke tid.. Der er tid nok til haven hele året.

  • Margit Bruun siger:

   Hej Anne, du har ret, der er nok i haven hele året og jeg går såmænd også bare og hygger mig med småprojekter. Jeg glæder mig hver dag over vores projekt og se når det er færdigt :-), kh Margit

 3. Frede siger:

  Spændende planer og masser af arbejde – godt med nogle maskiner til det grove! Det bliver spændende at følge processen og resultatet!

  • Margit Bruun siger:

   Kære Frede, jeg blev spurgt her for nylig om det var processen eller resultatet der betød mest for mig og det måtte jeg lige tygge lidt på…….og jeg må indrømme at det er processen der driver værket, selv om det er skønt når det færdige resultat er der! Ja hvad sker der så, jeg nyder selvfølgelig det færdige resultat, men min hjerne går på udflugt efter et stykke tid efter nye ideer som måske skal sættes i værk eller bearbejdes på en eller anden måde. Men jeg tænker også at det måske er meget sundt ikke at gå i stå, selv om man bliver ældre, vil gerne udfordre mig selv, men skal selvfølgelig også kende begrænsningernes kunst, så vi får at se ;-), kh Margit

 4. Jette Nielsen siger:

  Kære Margit. Først vil jeg sige at jeg håber det går fremad med dig.
  Og altid nye planer for jeres dejlige have.Det bliver spændende at se hvordan jeres
  højbede bliver på det nye sted.
  Og er da vild med billederne at din flotte krukkehave…………men synd at valnøddetræet måtte lade livet.
  Ja !!! projekter har i jo masser af…………,men dejligt med fornyelser.
  Rigtig god søndag i det jyske knus Jette

  • Margit Bruun siger:

   Kære Jette, tak skal du have, jeg har det rigtigt fint efter omstændighederne og det går fint fremad, ja så meget at jeg dirigere rundt med de andre og får nye ideer, Lean komplimentere fint med hans ideer. Når vi engang er færdige i den “vilde” afdeling, ja så må der også falde ro på, så kan det vist kun hedde justeringer fremadrettet :-). Projekter plejer du jo også at have, glæder mig til at være lidt mere aktiv på din og de andres blogge også :-), kh Margit

 5. Lisbeth siger:

  Hej Margit
  Jeg tænker som Karen fjerne et valnøddetræ!!! Gisp, nå men det skygger meget, det må vi indrømme.
  Jeg skal love for, at der sker noget hos jer, men hvad er der sket med dig, jeg fornemmer af teksten, at det er noget, du kommer over igen, det håber jeg virkelig.
  Khog god bedring
  Lisbeth

  • Margit Bruun siger:

   Kære Lisbeth, som jeg har skrevet til Karen så har vi heldigvis et valnøddetræ mere, så måske bliver det til valnøddesnaps engang. Men den var blevet alt for stor i krukkehaven og skyggede for meget.
   Jeg har fået lavet en stivgørende rygoperation af to led og lavet en forsnævring i rygmarvskanalen i januar måned, så jeg kommer på benene igen og kan ikke forsætte med at vifte med lillefingeren ;-), det skulle gerne blive rigtig godt. Men når man er ineffektiv, så opstår der jo nye tanker og ideer om haven, det var egentlig ikke meningen, men nu er vi gået eller de andre gået i gang, jeg støber kuglerne mere eller mindre, god fordeling ikke ;-), kh Margit

 6. Karen siger:

  Hej Margit,
  Godt at se dig i gang igen – omend på dronningemaner med viftende lillefinger 🙂 Hørte fra Tante Grøn, at I gjorde Formland usikker med dig som Ironside i kørestol – genial opfindelse, når man gerne vil ud, selvom man ikke kan gå så langt. Jeg var der lørdag – hvor var der meget at kigge på, om end også en del skrammel.
  Kun et spørgsmål til projektet – hvordan kan et valnøddetræ stå forkert? Det er jo år om at give frugt, og valnøddesnaps er noget af det bedste i verden 🙂
  Kh, Karen

  • Margit Bruun siger:

   Kære Karen, jeg har det godt efter omstændighederne, er faktisk positiv overrasket :-). Og vifte med lillefingeren var jeg god til ;-).
   Karen, jeg har heldigvis et valnøddetræ mere, det er godt nok ikke lige så stort, selv om de er lige gamle. Da de blev plantet i sin tid, anede jeg jo ikke at min have skulle igennem sådan en rokade, vi forsøgte at grave den op, men den ville have hele min store spireahæk med og der satte jeg grænsen, så den måtte desværre lade livet, men jeg tror også at det andet bliver godt.
   Glæder mig også til at se jer tage jeres nye pavillion i brug og se hvad der skal pyntes med både indvendig og udvendig :-).
   Det var lige før vi havde bogtræf på formland, det var så hyggeligt, du skulle have taget søndagen i stedet for, måske skal vi aftale til næste gang :-), kh og knus Margit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.