Kom og oplev CPH garden den 21- 25 juni 2017, en hyldest til haveglæden, arrangeret af Haveselskabet

Hvad er nu det….jo i Danmark skal vi ikke stå i skyggen af alle de store have shows der findes i de andre lande omkring os, bla England og Holland….VI kan også selv, det vil sige Haveselskabet i samarbejde med dig, fordi her kommer du ind, kom og støt et fantastisk haveshows arrangement til inspiration og haveglæde til alle os…..

Haveselskabet inviterer sammen med Silvan til Cph Garden – årets store haveshow med 8 showhaver, omfattende show- og eventprogram og over 150 udstillere. Køb billetten her: https://billetto.dk/e/haveselskabets-cph-garden-praesenteres-i-samarbejde-med-silvan-billetter-161935

Haveselskabet har lavet et imponerende program til alle de besøgende, det kan du se her eller nederst på siden: https://haveselskabet.dk/program-cph-garden

Men jeg vil lige give en lille smagsprøve på alt det du kan opleve, bla lidt omkring de 8 showhaver…

Showhave fra Chelsea Flower Show

Hvad er en showhave?

På Cph Garden 2017 kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50m2. Men hvad er egentlig en showhave?
08. maj 2017

En showhave er et showpiece, ganske som en tøjkreation på en catwalk. Showhavens formål er at vise tendenser og at inspirere publikum til at tænke nye tanker i forhold til design, plantevalg og brug af haven.

Hver showhave er tegnet af en havedesigner/havearkitekt og er anlagt i samarbejde med en anlægsgartner og præsenteres sammen med en kommerciel partner. På CPH Garden kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50m2.

Med til showhavebegrebet hører også et konkurrenceelement. Ved Cph Garden 2017 bliver otte showhaver vurderet af en fagjury, bestående af Annie Guilfoyle (UK), Signe Moos, Steen Himmer, Kim Tang og Laila Sølager. Denne fagjury vurderer og kårer en showhavevinder ud fra en række kriterier, som f.eks. havens koncept og design og så selvfølgelig det overordnede indryk. Der tildeles en guld-, sølv -og bronzemedalje med tilhørende stjerner.

1.

Showhave: “New Nordic Nature”

Designet af Lars Juncker og Anne Stausholm.
08. maj 2017

På Cph Garden 2017 kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50m2. En af dem er showhaven “New Nordic Nature”.

Lars Juncker

Anne Stausholm

Lars Juncker er anlægsgartner og forfatter til ”Bogen om vand i haven”. Han driver virksomheden www.junckerhaven.dk.

Anne Stausholm er landskabsarkitekt og driver virksomheden Anne Stausholm Landskabsarkitekter, www.annestausholm.dk

Om showhaven

Med vand som det centrale element i form af en svømmesø, skaber Lars Juncker og Anne Stausholm en have med en stærk karakter.

Haven er på en gang moderne og tidløs – et haveeksempel på Nordic design. Den er frodig og favnende. Den er kosmopolitisk og i pagt med tiden og rummer samtidig klassiske haveelementer. Men den er også såre dansk og emmer af en autentisk følelse af ”hygge”, som udlandet ser som en særlig dansk kvalitet.

”I dag ser vi gerne, at haven har en flersidig anvendelse og kan fungere i mange sammenhænge. I en travl hverdag har en moderne familie behov for et fristed og et sted, hvor man tanker op. Nordic Nature haven opleves som sanselig og med en høj grad af nydelse, den vil favne dig og give dig en pause.”

“Her kan du trække dig tilbage og være tæt på naturen, føle dig bedre tilpas og få noget igen – i pagt med tiden, hvor mindfulness og grønne områders terapeutiske virkning er top of mind,” skriver Lars Juncker og Anne Fischer Stausholm bl.a. i beskrivelsen af deres have.

2.

 

Showhave: “Den blomstrende have”

Designet af: Lise Bollhorn med Universe som kommerciel partner.
08. maj 2017

Cph Garden 2017 kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50m2. En af dem er “Den blomstrende have”.

Lise Bollhorn

Lise Bollhorn er ejer af planteskolen Damholmgaard, som har fokus på stauder.

Om showhaven

Den blomstrende have har fokus på velfærd for både dyr og mennesker. En have der udover at være skøn at opholde sig i også er optimal som levested for vilde dyr og insekter.

”Det er en almen misforståelse, at en græsplæne er nemmere at passe end et staudebed. Med et velanlagt staudebed kan man nøjes med at klippe ned, fjerne ukrudt og dele planter få gange om året. Så når naboen bruger sommeren på at slå græs, ja så kan man sidde på terrassen og nyde udsigten og livet i haven,” fortæller planteskoleejer Lise Bollhorn.

Tegning af showhaven "Den blomstrende have".

En velplejet have kan ofte mangle bolig for fugle og insekter. Insekt- og fuglehotellet er et eksempel på, hvordan en kedelig væg eller et plankeværk kan blive visuelt indbydende og skabe aktivitet i haven. Hotellet giver gratis bolig til insekter og fugle til gengæld for deres hjælp med bestøvning og skadedyrsbekæmpelse. Hotellets gæster kan være mange forskellige, både sommerfugle, mariehøns, huleboende bier og humlebier vil værdsætte det.

3.

Showhave: “Vild og vidunderlig urban oase”

Designet af Dorthe Kvist med Gardena som kommerciel partner – og Gartner Gottlieb som anlægsgartner.
08. maj 2017

Cph Garden 2017 kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50m2. En af dem er “Vild og vidunderlig urban oase”.

Dorthe Kvist

Det er tv-vært og forfatter Dorthe Kvist, der står bag showhaven. Dorthe Kvist er havedesigner, tv-vært på bl.a. ”En have i gave” på TV2 FRI, og forfatter til en række havebøger. Hun driver virksomheden Meltdesignstudio.

Om showhaven

Showhaven ”Vild og vidunderlig urban oase” er et moderne bud på det ultimative uderum.

”Med kodeordene bæredygtighed, biodiversitet og genbrug er det vigtigt for mig at lave en have, der giver den almindelige haveejer nogle ualmindelige ideer, som er til at tage med hjem og bruge. Haven skal være vild og vidunderlig, eventyrlig og forførende og vil blive skabt som en fabuleren over den vilde grøftekant, barndomsminder om farver, lyde og dufte fra den danske grøftekant og sommereng ”, fortæller Dorthe Kvist.

Haven er en nytænkning af det moderne uderum, og viser, hvor mange muligheder der er, selv i en meget lille have.

4.

 

Showhave: “En have mellem himmel og hav”

Designet af Nina Ewald og Birgitte Busch med Louis Poulsen som partner og Martlev Entreprise som anlægsgartner.
04. maj 2017

Cph Garden 2017 kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50m2. En af dem er “En have mellem himmel og hav”.

Birgitte Busch

Nina Ewald

Birgitte Busch og Nina Ewald står bag denne showhave ved Cph Garden 2017.

Birgitte Busch er havedesigner og driver virksomheden Have og Design.

Nina Ewald er havebogsforfatter, fotograf, oplægsholder, forlægger og haveblogger på www.ninaewald.dk

Om showhaven

“En have mellem himmel og hav” er en fortolkning af en kystnær have, hvor terrassen rummer elementer fra naturen, havet og stranden, og der leges med grundelementerne jord, ild og vand.

Plantevalget tager udgangspunkt i dem, man kan finde i naturen nær kysten.

”I en travl hverdag efterspørger man et sted, hvor man kan slappe helt af og nyde samværet med familie og venner. For mange er sommerhuset sådan et sted. Her er er man tæt på naturen: skov, strand og hav. Dette afspejler sig i indretningen af haver og udearealer”, fortæller Nina Ewald og Birgitte Busch om deres have.

5.

Showhave: “Dream a little dream”

Designet af: Nete Højlund med Juliana Drivhuse som kommerciel partner. Nybo Planteskole, Thomsens Anlæg og Tomas Byg står for anlæggelsen af haven.
08. maj 2017

Cph Garden 2017 kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50m2. En af dem er “Dream a little dream”.

Nete Højlund

Nete Højlund er bosat i England, hvorfra hun driver virksomheden Ourlandscape designs.

Ved Cph Garden står hun bag livsnyderhaven “Dream a little dream”, som har et Gabriel Ash væksthus som et helt centralt element.

Om showhaven

I denne showhave er havebordet rykket under glas i et Gabriel Ash væksthus og indrammet med et køligt nordisk skær i valget af farver og materialer.

Haven karakteriseres af stærke fokuspunkter og markante linjer, der definerer og favner dens områder, blødhed og kontraster. Karakteristisk er også planter, der trives i delvis skygge og som står op imod de stramt klippede hække og spejler sig i basinnet.

6.

Showhave: “Den spiselige have”

Designet af Karen Dahl, Mette Rønne, Frank Kirkegaard, Henriette Lyngsted og Liselotte Juul Jensen med NemaSlug som partner. Grønbo Anlæg anlægger haven.
08. maj 2017

Cph Garden 2017 kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50m2. En af dem er “Den spiselige have”.

Med uret fra venstre:

Fem af Haveselskabets tilknyttede havearkitekter står bag haven. De fem er (med uret fra venstre): Mette Rønne, Henriette Lyngsted, Frank Kirkegaard, Karen Dahl og Liselotte Juul Jensen.

Om showhaven

For at få vores sociale liv og arbejdsliv til at fungere er det vigtigt, at vores eget ståsted er i balance. Denne balance kan b.la. opnås ved at sig goddag til det, der kan dyrkes, det der vokser af sig selv, være smart til at genbruge regnvand, give plads til insekter, høns, bier, sol, skygge, ensomhed og samvær.

Vi søger efter roen, velværet, varmen og nærhed iblandt det helt jordnære som planter og insekter.

”Det er livsbekræftende at høste sine egne afgrøder. Det føles som en lille sejr, første gang man hiver en hjemmedyrket gulerod op af jorden. Vi mennesker har dyrket jorden de sidste 10.000 år, og vi skal ikke længere tilbage end to generationer, før det at dyrke jorden var noget nær en livsnødvendighed for de fleste danskere.Det er det ikke længere, men jeg tror, det stadigvæk sidder dybt i os, så vi føler en helt elementær tilfredsstillelse ved at høste vores egne grøntsager, ” fortæller landskabsarkitekt Karen Dahl på vegne af teamet bag ”Den spiselige have”.

7.

Showhave: “Den bæredygtige byhave”

Designet af Signe Wenneberg. Haven anlægges i samarbejde med anlægsgartnerfirmaet Kirkegaard.
04. maj 2017

Cph Garden 2017 kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50m2. En af dem er “Den bæredygtige byehave”.

Signe Wenneberg

Signe Wenneberg er journalist, redaktør, blogger og forfatter.

Signe Wennebergs showhave bærer titlen “Den bæredygtige byhave”. Hun har løst opgaven ved at kigge på, hvad man gør i urban-farming-miljøer over hele kloden.

Om showhaven

”Overalt er fællesskab vigtigt, også når det kommer til bæredygtighed. Det er ikke nok at dyrke. Der dyrkes mad, som skal spises af mennesker – og der deles mad ud til dem fra nabolaget, som ikke selv kan dyrke, men som har behov for grønt”, siger Signe Wenneberg.

I Den bæredygtige byhave er fællesskabet illustreret ved, at et stort bord med plads til mange har fået den centrale plads midt i haven. Her mødes naboer over fællesspisning en gang om ugen. Her spiser en flok syriske flygtninge et grønt dansk måltid og lærer havebrug af danskere.

Inde i haven er der kasser til produktion af grøntsager. Man kan dyrke mere og mere koncentreret i kasser end på friland og når pladsen er trang. Her kan tilføres kompost og gødning fra de høns, der huserer i den bagerste del af haven.

8.

 

Showhave: “Seernes drømmehave”

Designet af: Seere på TV2 FRI i samarbejde med Silvan.
08. maj 2017

Én af showhaverne bliver noget helt specielt. Det bliver nemlig TV2 FRI-seernes drømmehave, hvor TV2 FRI får skabt en have, baseret på seernes mest brændende haveønsker. Seerne får mulighed for at indsende deres haveønsker, som så bliver samlet, sorteret og realiseret i én stor drømmehave.

”TV2 FRI har virkelig fat i havefolket, og mange har fulgt med i skønne haveprogrammer som “En have i gave” med bl.a. Dorte Kvist og “Hellas Have” med Hella Joof og en masse, kendte danske haveeksperter. Derfor er det oplagt for os at lave denne ottende showhave sammen med TV2 FRI og deres seere – og vi glæder os virkelig til at se, hvad sådan en “Seernes Drømmehave” kommer til at rumme”, fortæller Charlotte Garby, direktør for Haveselskabet, som arrangerer Cph Garden.

Her kan du læse, hvordan du giver din haveidé videre til Seernes drømmehave

Logo Silvan

Cph Garden præsenteres i samarbejde med Silvan, der er også er partner på denne have.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.