Den farlige gule…..

Næste farve i x-faktor rækken er den farlige, men frække gule, den har været ilde set i haven, ihvertfald her i Danmark i mange år, men det ser ud til at den får et come back. Jeg har selv været skeptisk og da ikke mindst over for denne gule solhat, men hvor er den dog skøn og jeg er blevet totalt overbevist, den er samtidig en rigtig god plante for bier og sommerfugle i efteråret og det er jo ikke så ringe endda :-). Den står strunk, glad og spejler sig ud i horisonten, fuldstændig overbevist om sit eget værd og total udvidende om at den ikke er elsket af enhver, sådan skal det være :-). Prøv at kigge på http://moseplassen.com/, I kan stadig nå at være med :-).

3 august haven 087

Den blomster uafbrudt fra august til frosten sætter ind, hvad mere kan man forlange, den gror ubekymeret uden dikkedarer 🙂

3 august haven 086

Her står den sammen med rød hirse, sedum, mosebunke og gule dagliljer, et fantastisk frodigt og levende bed, som man ikke kan undgå at lægge mærke til :-).

24 tanker om “Den farlige gule…..

  • Bruuns Have siger:

   Den har ihvertfald været hadet en del år i Danmark, men der lige som om, at folk har fået øje på den gule farve og hvad den kan gøre for en i haven :-), kh Margit

 1. Meta siger:

  Den är så rak och ståtlig fattar inte varför den inte trivshos mig.
  Ha en fin och skön mitt i veckan
  Lycka till
  Kram meta

 2. Rigmor siger:

  Så rat at vi er så skeptiske til gule planter? Kanskje det er fordi de kan være vanskelige å kombinere med andre farger! Men gule, orange og røde planter er utmerket i eksotiske hager!
  Lykke til med din vakre solhatt!

  • Bruuns Have siger:

   Kære Rigmor, jeg tror at det har meget med mode at gøre, gul, orange og til dels røde blomster har været dømt ude i en årrække, nogle syntes ligefrem at det var dårlig smag. Men hvad er god smag, heldigvis er vi selv smagsdommere i vores egen have :-), kh Margit

 3. Karen siger:

  Jeg elsker gult. Solen farve – og påskeliljernes. Sjovt nok, at du har mosebunke i haven. Hos os er det argt ukrudt, der indvandrer fra engen og sluger markbedet. Jeg er klar med min gule deltager – den kommer på i morgen, når jeg har fundet det bedste billede. Den store udfordring bliver grønne og sorte blomster, for jeg ER jo ikke så moderne anlagt, når det gælder blomster. Rigtig sjov ide med sådan en gang x-faktor.
  kh, Karen

  • Bruuns Have siger:

   Ja Anne fra Moseplassen er en fantastisk energisk og indspirende kvinde som har mangegode ideer. Jeg tror også at det er godt at mosebunken står sådan for sig selv, for det er rigtigt at den selv sår sig ret villigt! Nåh….lidt moderne er du da, du er ihvertfald meget bedre til edb og mad end jeg :-). Glæder mig til at se dine billeder .-), kh Margit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.