Vores nye bede i haven….

Så er der blevet tid til at vise jer vores nye bede i haven og når sandheden skal frem og det skal den jo, så har vi haft besøg af landskabsarkitekt Kjeld Slot. Det har vi, fordi vi ikke var helt tilfredse med bedene foran huset, alting væltede rundt i blæsten denne sommer, det var til at få stress af, så der skulle ske noget andet, samtidig var vi bange for at ødelægge udsigten ned over vores skønne engareal. Så meldingen til Kjeld gik på at bevare udsigten, få noget læ og at ingenting måtte vælte, spændende. Men Kjeld er en dejlig mand med begge ben på jorden og fuld af humor, så han skitserede en plan og der faldt sådan en dejlig ro over os, fordi det han sagde gav så megen mening. Kjeld tog udgangspunkt i vores horisont og alle de vandrette linjer, baggrund, mellemgrund og forgrund. Naturen skulle hives op i haven og forsætte med de vandrette linjer……

PA080316

Der skulle bygges nye bede på foran huset, så vi gik straks igang, kontaktede den lokale smed som skulle lave afgrænsningerne af bedene med jern, lige som vi sprøjtede græsset ud……

PA080320

Her ses det forfra……

PA250218

Efterfølgende blev de fleste planter flyttet til andre steder i haven ( der blev da lige et større bed et andet sted ). Ny jord kom i både de ny og gamle bede, lige som stenmel blev lagt imellem som stier…..

PA250217

Der blev åbnet op ved pergolaen, så man nu skal vælge hvilken vej man vil gå, tidligere kunne man kun gå lige ud, nu kan man gå i alle retninger. Det har så også bevirket at der er blevet en form for terrasse imellem pergolaen og de nye bede….

PA250215

Her kan man også se sammenhængen…..

PA250210

Overblik over stedet……

PA260224

Så skulle der plantes, 587 planter og vi havde hjælp på……..

PA260220

Her er blevet plantet masser af forskellige græsser, hjortetrøst, purpursolhatte, lammeøre, geranium osv, ja listen er lang. Men planen er at planterne hænger sammen med naturen i engen og at de er plantet således, at de lave er foran vinduerne og de høje ved siden af…..

PA280322

Her er der plantet færdigt…..

PA280323

Det ser ikke ud af så meget, men det skal nok blive fint, vi har også plantet tæt…….

PA280324

Som om det ikke skulle være nok, så er der lagt godt 1000 løg, allium, tulipaner bla. Purrisma og påskeliljer Mount Hood, kan ikke lige huske alle navnene…..

PA280326

På vores nye terrasse skal der jo også stå noget……

PB080811

Det er blevet til to jernstole og et bord i den rustikke ende…..

PB080793

Jeg kan fortælle at hele arrangementet har fået den rette patina allerede….

PB080795

Plus pynt…….

PB030692

Men der var jo også lige det med at få læ eller slå vinden i stykker, så der skulle også plantes to dobbelt bøgehække….

PB030691

Midt i græsplænen……giver det mening……ja, det giver både mening som rum og som en form for læ…….

PB040693

Smukt ser det ud i alle farverne, der blev plantet 50 stk i hver side, de er ca 1,20 til 1,40 cm høje og vil blive klippet til til næste år…..

PB040694

Ser måske ikke ud af så meget, men det er og bliver rigtig godt…..

PB040697

Vi fik klare instrukser af Kjeld, at de skulle være kraftige hele vejen op, ikke bare i toppen og det er de……

PB040698

Her kan man godt se ideen med planen…..

PB040699

Og rummene ude i haven…….

PB040701

Hækkene……

PB040702

Set forfra…..

PB080826

På den store plads midt i skal der også være noget, her har vi lagt jernkugler, jeg bestilte dem på formland i august til et andet sted i haven, men nu ligger de her, så må vi se om de skal blive boende, syntes egentlig at de passer meget godt ind…….Skal lige sige at træterrassen er blevet vasket pænt siden billederne er taget…..

PB080817

Set ude fra….

PB080819

De falder godt ind……

PB080815

Ungerne elsker dem……

PB080814

Så er vi ved at være ved vejs ende efter et MEGET langt indlæg…….

PB080823

Så slutter med at vise, at der også kom nye krukker på terrassen….ja også i jern ;-).

 

 

 

 

 

 

14 tanker om “Vores nye bede i haven….

 1. Henrik siger:

  Hej Margit. Det er blevet rigtigt godt – fine jernrammer. Og bøgehækkene kommer til at ramme udsigten rigtigt flot ind med horisonten i mellem dem. lov at du viser billeder fra nogle af dine “spots” til foråret og over sommeren. Vil så gerne følge med i hvordan det hele vokser til 🙂

  • Bruuns Have siger:

   Kære Henrik, tak skal du have, du beskriver så fint hvad vi selv føler omkring projektet :-). Nu bliver det så spændende om vinden taber og stauderne vinder, Kjeld har lovet det sidste, det tror jeg på. Vi har jo udsigten stik vest, så her er altid vind, meget vind, men det kender du jo selv :-). Jeg skal nok lægge nogle indlæg ind til næste år, kan ikke lade være :-), kh Margit

 2. Jette Nielsen siger:

  Kære Margit.Stort tillykke med din flotte have…………..ham Kjeld Slot kan bare sit håndværk.
  Det bliver bare et fantastisk syn til foråret med alle de smukke forårssløg.
  Men er vild med både jeres fantastiske udsigt-de rust kugler og bøgehækkene.
  Håber du får en rigtig dejlig advent sammen med din familie.Knus Jette

  • Bruuns Have siger:

   Kære Jette, ja ham Kjeld Slot kan hans håndværk, var lidt spændt på at møde ham, men der var ingen dikkedarer, helt nede på jorden, lyttende, humoristisk og rar :-). Jeg glæder mig også til forårsløgene, Kjeld sagde at der skulle lægges løg i store mængder…….men nu er jeg jo ikke Claus Dalby, der lægger i industrielle mængder, ikke fordi der er noget i vejen med det, men det koster jo også, så med tiden kommer det nok. Men bare det at der alene kommer 200 allium det GLÆDER jeg mig til :-), også forsat god advent til dig og din familie :-), kh Margit

 3. Anette siger:

  Hej Margit!
  Hvor er det blevet godt, det føles som om der er faldet ro på, uden at være kedeligt, hvis du forstår…., at jeres hus i langt større grad harmonere og er en del af den skønne udsigt/område, som en glidende og naturlig overgang, trods det at den er markant. Lækkert at dele det store tomme areal op med hække, det giver på en eller anden måde, mere fokus på udsigten, og rart med nogle holdepunkter.
  Tillykke med det flotte resultat!
  Kærlig hilsen Anette

  • Bruuns Have siger:

   Kære Anette, forstår udmærket hvad du mener, det med huset er en udfordring, men det er nu engang der vi bor og har boet i over 30 år. Men dengang anede jeg/vi jo heller ikke at vi endte her hvor vi er i dag og huset er for nyt til bare rive ned og bygge nyt. Vi har snakke om i flere år at pudse huset og male det, da det vil hjælpe på stilen, men så skal udhusene også pudses og males og ikke mindst passes efterfølgende, her er vi nødt til at tænke på vores formåen og alder :-S. Men man ved jo aldrig ;-), jeg vil gerne, men forstår udmærket konsekvenserne deraf, så må også være realistisk.
   Er glade for at bryde den store græsplæne uden at ødelægge udsigten og netop at have nogle holdepunkter :-), kh Margit

 4. Karen siger:

  Det ser fantastisk ud, Margit. Jeg glæder mig til at se bedene til sommer. Kuglerne ligger flot der, hvor de får den fokus, de fortjener. Et kæmpe arbejde har det været, men sikke et resultat!
  Kh, Karen

  • Bruuns Have siger:

   Kære Karen tak skal du have, det gør jeg også :-). Det sjove er, at vi hver siger at nu er vi færdige…..men mon ikke der godt kan snige sig et eller andet ind alligevel :-), kh Margit

 5. Frede siger:

  Hvor er det blevet flot! Især hækkene i plænen, synes jeg, er modigt – og meget vellykket! I bevarer det flotte grønne gulv ned mod engen og skaber alligevel rum. Det bliver spændende at se til næste sommer.

  • Bruuns Have siger:

   Kære Frede, tak skal du have, vi er modige ;-), glæder mig til for alvor at mærke de nye rum til næste år, selv om man godt kan fornemme det nu. Syntes at udsigten er blevet godt indrammet :-), kh Margit

 6. Anne Vestergaard siger:

  Hej Margit,
  Hvor er det flot med de nye bede. Sikke en indsats og spændende at følge dem når de vokser til og hækken bliver højere. God ide med de afrundede bede. De er fine i formen. Kuglerne blæser nok ikke væk i dag. 😉

  • Bruuns Have siger:

   Kære Anne, nej kuglerne blev på deres plads ;-). Det har været et stort stykke arbejde, men det bliver rigtig godt med nye haverum og tror også det bliver flot :-), kh Margit

 7. Lisbeth siger:

  Hej Margit
  Tillykke med jeres nye have, det ser rigtig flot ud, det tror jeg bestemt, I bliver glade for. Det bliver spændende at se det, når det vokser til. Det er godt med prof. hjælp.
  Kh Lisbeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.