Besøg hos “mesteren”

Endelig har jeg været på besøg hos “mesteren”, nemlig blomsterkunsteren Tage Andersen i København.

DSC_0898

Det har kriblet i mig længe for at få mulighed for at besøge butikken, man skal betale 40 kr for at kigge, hvis man ikke køber noget, hvilket jeg syntes er helt i orden, da der kommer så mange ikke købende gæster. Nu er det ikke sådan at man ikke har lyst til at købe noget, men fordi det er meget dyrt, men så får man også noget anderledes gedigent håndværk.

DSC_0896

Lad mig også med det samme sige, at jeg har taget billederne med min mobil og det var en kamp mod lyset i butikken, men de er som de er og man kan godt fornemme magien. Personalet var utrolig søde og vi fik en lang snak og fremvisning af værkstedet, da som hun sagde kunne mærke min passion for værket og blomster. Jeg må også indrømme, at jeg savler når jeg går i hans butik, der er så meget jeg kunne ønske mig, så godt der er noget der hedder en ønskeseddel…..

DSC_0895

Prøv at se denne her, det er lange fyrnåle der hænger ned som en slags “gardin” og jeg skal hilse og sige at de var laaange…….smuk…..

DSC_0894

Tage arbejder meget i jern, kobber, sølv og andre rustikke materialer og selvfølgelig naturens rustikke materialer, som han med en lethed får til at se meget feminin og romantisk ud……

DSC_0892

Selv om han er til store armbevægelser, så kan han også det med petitesser til mindste deltalje…..

DSC_0890

Heldigvis er der også noget man selv nemt kan kopiere :-)…..

DSC_0889

Indgangspartier behøver ikke at være kedelige…..

DSC_0886

Et fuglehus som selv min mand faldt for, vi turde ikke spørge om prisen……

DSC_0885

Hans berømte foldevase og to små flag af mos……

DSC_0884

Her endnu en mulighed for at kopiere hjemme i sin egen stil…..

DSC_0883

Skønne hylder og og og uhmmmm…….

DSC_0882

Billedet yder ikke retfærdighed her, det er pænere og sjovere i virkeligheden, men vandet løber hele tiden ned i vasken……

DSC_0880

En niche i gangen skal selvfølgelig også pyntes….

DSC_0879 (1)

Det er kun fantasien der sætter grænser, ud og klip i din hæk, hvis du har en sådan slags……

DSC_0878

Billedet er desværre utrolig dårligt, men selvfølgelig skal der være blomst i vandet til fiskene……

DSC_0876

En frodighed i hans pavillion som står i en gård omkranset af bygninger hele vejen rundt, alt kan lade sig gøre i Tages univers, det kan vi lære meget af…..

DSC_0874

Indgangen til pavillionen og lige frem kan I se fontænen med fiskene og blomsterne….

DSC_0873

Er det ikke fantastisk, slip fantasien fri :-)…….

DSC_0872

Et bord hører også hjemme i gården med planter, du kan bagerst se en af hans flettede jernkrukker, den billigste han har koster over 3000 kr og det er ikke den, den er noget mindre…..

DSC_0870

Jeg ville da elske at have sådan en krukke på stativet i min have…..

DSC_0869

En anden smuk jernkrukke ovenpå noget som måske stammer fra en søjle…..

DSC_0868

En bænk orangeriet må der til, selvfølgelig også i jern, suk suk…..

DSC_0867

Her kan jeg være med ;-)…..

DSC_0864

Fra værkstedet, den kreative hule, hvor småting samles og genbruges……

DSC_0863

Alt “guld” som små kreative indslag og inspiration for øjet……

DSC_0859

Lige dem her spurgte jeg på prisen, da jeg gerne ville eje sådan et par stykker, men……tror det var omkring 2600 kr, så øh……….ønskelisten…..

DSC_0858

En skøn lille krans lavet af bla brombær, kan ikke huske navnene på det andet…..

DSC_0857

Så er vi i lysestagernes tegn, samt en lille vase som er forsølvet. Ja det det er ikke bare sølvspray, næh nej, det er skam rigtig sølv…..

DSC_0856

Set fra en anden vinkel….

DSC_0855

Naturen tages ind, det har jeg også gjort flere gange og nogen gange har jeg sølvsprayet  dem……ingen sølv hos mig ;-)……

DSC_0854

Når man går rundt i Tage Andersen butik, er det lige som at gå i Alladins hule, man bliver overrasket på ny hele tiden…..

DSC_0852

Disse skønne vaser kan man selv lave, jeg har nogle stykker, måske skal de på mit kursusprogram…..eneste problem er, at der skal bruges stangmos og jeg ved ikke hvor jeg kan finde det. Dem der ved holder det hemmeligt, lige som svampe. Så kan du levere noget eller ved du et sted i nærheden hvor jeg kan finde det, så vil jeg gerne sponsorere et par vaser til dig. Der er små reagensglas indeni til blomsterne……

DSC_0850

Besøgende…….

DSC_0848

Smuk smuk smuk, hvem gad ikke eje sådan en buket……

DSC_0846

Kugle lavet af eucalyptus…….

DSC_0843

Igen de smukke stangmos vaser, nu er der spejl, men prøv lige at drømme om sådan en flok på bordet…..

DSC_0841

Denne underskønne vase / krukke er lavet af metal “stof”, klippet, samlet og derefter fået stænk af maling, lidt fugt til rust….voila…..

DSC_0840

Igen en smuk flettet jernkrukke…..

DSC_0839 (1)

Kranse af bittesmå efeu, det kan vi lave :-)……

DSC_0901

Afslutningsvis et billede fra en restaurant som bla havde denne smukke belysning, lavet af Tage Andersen selvfølgelig….

Jeg har også besøgt Tage Andersen i Gunillaberg i Sverige, du kan se indlægges første del her: https://bruunshave.dk/2015/07/paa-besoeg-hos-blomsterkunstneren-tage-andersen-i-gunillaberg-i-sverige/

Og anden del her: https://bruunshave.dk/2015/07/anden-del-fra-blomsterkunstren-tage-andersen-i-gunillaberg-i-sverige/

Du kan besøge hans hjemmeside og butik her : http://tage-andersen.com/boutique/

Håber at du nød det :-).

 

 

 

 

 

 

7 tanker om “Besøg hos “mesteren”

 1. Henriette Holst siger:

  Hej. Virkelig lækker butik, hvor man kan bruge timer, hvis man vil være det bekendt. Det er Jericos roser, som du foreslår man kan klippe i hækken, en gammeldags julefornøjelse, som vi havde som børn hjemme. En vissen kugle, der folder sig ud og bliver grøn.
  Kh. Henriette

 2. Anette siger:

  Hej Margit!
  Inspirerende inspirerende- totalt top lækker, fed fed stil, jeg begejstres med dig, sidder og får trang til at lave hele hytten om…….men det bliver nu ikke i dag;-)
  Der er fyldt af stemning, som jeg føler gyser lidt i mig, og gør det meget interessant.
  Altså 1000 tak for også at vise butikken, de andre to indlæg begejstrede mig jo også:-))
  Fugleburet bemærkede jeg også meget inden jeg så hvad du skrev;-)
  Hilsner Anette

 3. Kirsten siger:

  det var en stor nydelse at se alle de billeder af de smukke sager har har og laver. Og billederne var gode, man kunne sagtens se alt det flotte. Var det ikke svært at tage billederne jeg tænker ikke belysningen, men mere at man kan blive så henrykt at man slet ikke tænker i den retning fordi man er fuldstændigt optaget af alt det flotte.
  Jeg kan godt huske dit besøg i Sverige og de billeder så jeg rigtig mange gange, og jeg kom med det samme til at tænke på alle de billeder af hans sted. Så jeg takker bare mange gange at du ville dele dine oplevelser og lykkefølelse fra Mesterens egen butik.
  Kh
  Kirsten

 4. Jette Nielsen siger:

  Kære Margit.Ikke et billede for meget.Sikke da en dejlig tur til hovedstaden og Tage Andersens fortryllende butik.Og du kan tro jeg nød det.
  Har været der en del gange………….men længe siden sidst.
  Sikke en fantasi den mand har.Men har desværre heller ikke råd til hans priser.
  Har aldrig hørt om stangmos før.Er der ikke andet man kan bruge?
  Men mange ting som jeg er sikker på at du kan kopiere.
  Dejligt med sådan tur.Rigtig god dag Knus Jette

 5. Karen siger:

  Åh ja – der har jeg stået mange gange og trykke næsen flad mod ruden, dengang vi boede derovre. Jeg har aldrig haft råd til noget af det derinde, men én gang købte jeg en lille potte med violer af dem, der stod udenfor bare for at komme ind og kigge. Han laver spændende ting. De flettede jernkurve er fantastiske.
  kh, Karen

 6. Henrik Havehjerne siger:

  Fantastisk som den mand kan trylle! Ikke meget af det der ville passe i mine stuer, men man bliver facineret alligevel. Vil frygteligt gerne til hans “gård” i Sverige, Gunillaberg. Skulle være helt eventyrligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.