Efter 3 ugers ferie er højbedene vokset med raketfart….ligeså ukrudt…i hele haven..

Efter 3 ugers ferie er der sket meget i haven, alting er vokset med raketfart, ligeså ukrudtet desværre, men det er der jo råd for…

Da mit kamera er til reparation, beklager jeg billedkvaliteten, men jeg har lånt et kamera, det er dog bedre end ingenting..

P7270106

Mine hvide Annabell står rigtig flot, med den smukke mørke kornblomst i baggrunden….

P7270108

På den anden side står de blå kornblomster og de lyserøde dusksavie….

P7270112

Her er kommet masser af blomster og farver….

P7270113

En dejlig frodighed, hvor jeg kan gå og plukke løs…..

P7270104

Morgenfruer….

P7270103

En ny erhvervet kogle….

P7270102

Lilla dusksalvie og asparges i stok, som er fine i buketter….

P7270101

Bladbede…..

P7270100

Vild gulerod….

P7270099

Artiskokker…..

P7270096

Latyrus……

P7270095

Dejlige grønkål……

P7270093

Selvfølgelig ærter…..

P7270092

Her de blå kornblomster, dusksalvie og hvad man ikke kan se, så er der også rosenkål….

P7270091

I bunden af mine georginer er der bla appelsintagetes….

P7270090

I bunden har jeg har også en del jomfru i det grønne….

P7270089

Tallerkensmækker dækker også godt i bunden….

P7270088

Foroven er georginer begyndt at blomstre…..

P7270087

Glæder mig til at plukke løs her også….

P7270086

Jeg har også en variant af morgenfrue, det er en mere kobberfarvet type, som er meget smuk….

P7270085

Palmekål begynder at ville noget, bagved står gulerødderne….

P7270083

Jordbær i forgrunden og som man kan se, det midterste bed med georginer og solsikker i højden…..

P7270082

Nærbilleder af de mørke kornblomster….

P7270081

Sluttelig nærbillede af dusksalvien….

10 tanker om “Efter 3 ugers ferie er højbedene vokset med raketfart….ligeså ukrudt…i hele haven..

 1. Tante Grøn siger:

  Kære Margit.

  Stort velkommen hjem til lille Dannevang. Håber I har haft en pragtfuld ferie.
  Ja, som haveejer må man sande, at ukrudtet har haft umanerligt gode betingelser i den regnfulde juli. Og sneglene, de bæster har hygget sig, har de.

  Haven er aldrig perfekt, men altid perfekt. Den skal være til glæde og ikke ærgrelse, og jeg ved du er god til det lille ord, “pyt”.

  Det må være helt vidunderligt at komme hjem til sådan nogle generøse højbede, der bare bugner af frodighed og skæreblomster til fruens mange smukke buketter. Det er en skøn skøn legeplads, du har fået dig der, Margit. Og du har muligheder for at skifte (læs lege) og arbejde med nye farver, former og vækster hvert eneste år. Jeg drømmer også om en skærehave.

  Glæder mig til at se alle de dejlige buketter og dekoer dine flotte nye højbedeplante vil være leverandører til.

  Knus

  • Bruuns Have siger:

   Kære Tante Grøn, tak skal du have, nyder også at komme hjem, selv om ferie også er godt :-). Ja det bugner i mine højbede og der er langt mere end jeg har vist, en rigtig lege og også lidt spiseplads :-). Var ellers tidligere ret utilfreds, syntes ikke at det rigtig ville gro, havde købt det “rigtige” jord i dyre domme, meeen ved ikke rigtig om jeg ikke er blevet snydt, der skete ingenting, udover at der kom melder i hopevis. Så gødede vi og det hjalp da det igang, så der skal ihvertfald en del jordforbedring i her til vinter. Ja nu må der leges og spises :-), kh Margit

 2. Jette Nielsen siger:

  Kære Margit.Velkommen hjem fra ferie.Jeg synes der ser helt forrygende ud i din smukke have..Man er jo altid lidt spændt på at vende hjem og se hvordan haven har klaret ferien.
  Var jo selv i London og en hel dag på Hampton Flower Show for anden gang.En stor oplevelse.
  Lige nu er det jo de smukke dahlia-hortensia -roser og de smukke liljer der er gang i i vores haver.
  Og den flotte kogle viser jeg også………..bare i grå.
  Må vist så nogle dusksalvie til næste år.
  Rigtig dejlig dag til dig Knus Jette

  • Bruuns Have siger:

   Kære Jette, jeg kunne rigtig godt tænke mig engang at komme til Hampton Flower Show engang, tror gerne at det var en stor fornøjelse :-). Ja ukrudtet kan du ikke se på billederne her, men vi er ved at komme efter det :-). Jette dusksalvie det må du have i din have, har du først prøvet det, så vil du være solgt for altid, den findes også i hvid :-), kh Margit

 3. Sussi siger:

  så smukt det hele tager sig ud. Må jeg spørge dig om dine “kobberfarvede” morgenfruer er lige så blomstervillige som de almindelige morgenfruer. Jeg har nogen der er sådan lyserøde-agtige i det, men jeg synes ikke de er så flinke til at blomstre, men måske er jeg bare uheldig med mine.

  • Bruuns Have siger:

   Kære Sussi, tak skal du have :-). Nej de “kobberfarvede” morgenfruer er ikke lige så villige og har aldrig været det hos mig, tænker at det er meget normalt. Men de er tilgivet da de er så smukke, så jeg tror ikke at du er uheldig :-), kh Margit

 4. Henrik siger:

  Hej Margit, det er altid med sommerfugle i maven at man tager sin have i åsyn efter ferien. Men kan den overleve 3 ugers ferie og bringes flot igen i løbet af at par dage, så er det ikke helt skidt. Jeg kommer hjem til min igen om et par dage, så har den også stået i næsten 5 uger. Men nuvel haven og mennesket skal jo passe sammen. Flot og frodigt ser der ud hos Jer.
  God dag i haven.
  Henrik

  • Bruuns Have siger:

   Kære Henrik, tak skal du have :-), nu er jeg spændt på hvordan din have og sommerfuglene har det efter 5 uger :-). Her er masser af ukrudt, ikke så meget i højbedene, da det står tæt. Jeg syntes faktisk også at det står tæt i resten af haven, meeen ukrudtet er flyttet ind, men som du jo selv siger haven og mennesket skal passe sammen, plads til ferie skal der være :-), kh Margit

  • Bruuns Have siger:

   Kære Karen, tak skal du have, ja jeg er ikke så hurtig på tangenterne lige for tiden :-), men glæder mig til vi ses og skal “lege” :-), kh Margit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.