Dekorationer

Jeg vil lige vise min krans, som hænger ved min indgang og lavet på en halmkrans. De skønne kobberblomster er købt, ligeledes pudemos og husløg. Ellers er resten fundet ude i skoven og i min have, der er brugt gran, enebær, 2 forskellige slags skovmos, hvid mos og grene med lav. Jeg har brugt vindseltråd, bortset fra pudemos, som er sat fast med nåle, der skal man huske at nåle ude i siden, da pudemosen ellers bliver hvid der hvor tråden sidder.

Dekorationer 15 januar 2014 009

Denne dekoration kan I også lave, det eneste I skal købe er en oasis kugle, en krukke, ler eller gips, 3 søm derudover er der brugt en tyk gren som stamme og hyld. Sømmene slås i stammen og hovederne klippes af, krukken fyldes med gips og grenen stikkes i, lad den derefter tørre. Klip hyldegrenene i små stykker og tråd dem, de sættes nu tæt i oasisen og kuglen sættes nu på de tre søm. Så er den klar :-).

Dekorationer 15 januar 2014 011

Vissen lyng er denne dekoration lavet af, jeg har været ude på heden og finde lyngen. Der skal bruges en tynd jernstang på fod, vissen lyng, stangmos og vindseltråd. Hver enkelt lynggren skal trådes og samles i en buket, der ligner en trækrone, kronen sættes på stangen og der vikles stangmos omkring, som holdes med vindseltråd. Jeg er også nødt til at sige, at det ikke er en begynder dekoration, men øvelse gør mester og den er bare så fin :-).

Dekorationer 15 januar 2014 040

Dekorationer 15 januar 2014 044

Korkelm er fantastisk til alle former for dekorationer og her er også lavet et træ, der skal bruges en krukke, gips, en jernstang, vindseltråd og selvfølgelig korkelm. Selve trækronen laves på samme måde som lyngtræet og stammen laves af jernstang som der bindes korkelm på.

Dekorationer 15 januar 2014 046

Dekorationer 15 januar 2014 048

Det der er en fordel ved alle disse dekorationer er at de holder lige så længe som du gider at se på dem, lige bortset fra den grønne krans. Men den kan peppes op med blomstrende forårsløg og holde til langt hen på foråret. Kransen hænger selvfølgelig ude, men de andre har jeg inde i huset, men i princippet kunne de ligeså godt stå ude 🙂

 

3 tanker om “Dekorationer

  1. Lisbeth siger:

    Fine dekorationer, det ser godt ud. Tillykke med mormor værdigheden, jeg venter selv på at blive farmor i disse dage, men han vil ikke ud i kulden 🙂

  2. Lisbeth Nielsen siger:

    Jeg fandt dig via din kommentar om vinter hos Høneballehaven og det du skrev var lige mine ord – eller tanker;)
    Jeg er helt vild med dine to nederste træer, jeg elsker selv at lave træer af forskellig slags til jul og så får de lov at stå inde og senere ude til de segner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.