Snyd dig ikke for at besøge Jeannett Fruergård’s skønne have

Her hersker der en cottageagtig stemning, tænk sig at komme og kunne sidde der og lade sig beruse, kigge, snuse, mærke, glo, fornemme, drømme, ønske, filosofere, planlægge, mærke, indånde, dufte og jeg kunne blive ved…..og så en lille kop kaffe….og en lille snak….hvad mere kan man ønske sig……

Første billede er fra deres dejlige overdækkede terrasse, hvor livet leves hele sommeren,

Jeannett holder åbenhave her i august datoerne er den 18-19 og den 25-26 august, kl 10-17.

Adressen er: Gl. Skolevej 3 Lånum 7850 Stoholm

Jeannett’s have har meget at byde på, der er hendes skønne præriebede bla med en masse forskellige græsser, de mere tradtionelle bede, guldregnalle’, skovhave og mega stor skærehave, hvor Jeannett kan frådse sig med blomster til de skønneste buketter, men også bare for synets og nydelsens skyld.

Præriebedene er på sit højeste her i sensommeren, men netop det at der er noget i haven hele sæsonen er jo det vi alle higer efter og det her er en af mulighederne. Her er der pilurt, purpursolhat, salvie, solbrud, russisk salvie, Hjortetrøst og masser af forskellige græsser.

Her et nærbillede, man kan da kun blive forelsket…

Her er en frodighed og et leben for bier, sommerfugle osv…

En lille fræk detalje, nemlig de gule solhatte, det er med til at bryde bedet, samtidig med at man stopper op og tænker hov, hvad var det. Her er ingen farveforskrækkelse…

Man bliver da glad over alle disse farver, i baggrunden står mosebunke Goldtau, den står let, elegant og gyldent med svajende strå….

Her er der et fint overblik af et af bedene. Jeannett er dybt passioneret havemenneske, specielt præriebedene brænder hun for og hun kan alle navnene på dem…..ja altså på latin, det er da imponerende….

Jeg er så heldig at bo ca 10 min fra Jeannett, så vi render jævnligt sammen og deler ideer og viden, tiden løber altid hurtigt når vi diskutere haveemner, det elsker vi begge to….

Jeannett er et dejligt menneske som gerne deler sin viden med dig, så jeg syntes at du skal komme forbi og bliv inspireret…

Bagved græsserne har Jeannett de mere tradtionelle bede, men de er bestemt ikke kedelige af den grund, her står det hvide bed bla…..

Og her det mørke bed….

Jeannett og hendes mand har selv designet deres pergolaer i haven, det er lavet så roser og andre klatreplanter kan gro op og hen over dem…..

Lange kig skal der også være plads til og her bliver man draaaget videre i haven….

Skovehaven ligger tæt på huset, samt Filippa’s legehus….

Nu vil vi vandre videre til Jeannett’s anden store passion, skærehaven….

Tidlig forår bliver der sået og priklet om i en uendelighed, for derefter at flytte planter ud i skærehaven, men for dette store stykke arbejde bliver Jeannett også belønnet med den skønneste skærehave og jeg er IKKE spor misundelig, kun på den gode måde…

Hvem kunne ikke ønske sig disse vidundere…

I skærehaven skal der være grus, siger Jeannett og jeg er enig med hende, det lyder godt, når man går i det knasende grus….

Hvad med de her darlings, de er da skønne…..

Her hersker der en cottageagtig stemning, tænk sig at kunne sidde her og lade sig beruse, kigge, snuse, mærke, glo, fornemme, drømme, ønske, filosofere, planlægge, mærke, indånde, dufte og jeg kunne blive ved…..og så en lille kop kaffe….

Romantiske…

Mørke og dramatiske….

Jomfruelige frøkenhatte i farver, her kommer jeg….

Solsikker og skærmplanter i en skøn forening….

Står man inde i drivhuset kan man nyde synet udefra indefra…..

Masser af tomater, anderledes og specielle….

Store, små, gule, røde, grønne, sorte osv….

Jeg vil slutte med guldregnalle’en, den bliver du snydt lidt for, fordi den blomster jo om foråret, et fantastisk syn, men selve alle’en lige nu, er også meget smuk….

Jeg ved at der venter dig en dejlig inspirende oplevelse, når og ikke hvis, du kommer på besøg, du vil ikke fortryde det…

Jeannett holder åbenhave her i august, datoerne er den 18-19 og den 25-26 august, kl 10-17.

Adressen er: Gl. Skolevej 3 Lånum 7850 Stoholm

Entre 40 kr incl kaffe og kage.

 

 

2 tanker om “Snyd dig ikke for at besøge Jeannett Fruergård’s skønne have

  1. Leila Egebjerg siger:

    Ja der er smukt i Jeannett’s have . Vi var der for første gang og jeg må sige det var en meget inspirerende tur i haven. Der var blomster i overflod og et par stykker kom med hjem . Det bliver ikke sidste gang vi besøger haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.