Endnu et år er gået…

Endnu et år er gået og jeg har ikke været særlig aktiv her på bloggen, det meste er forgået på Instagram. Om jeg bliver flittigere her må tiden vise, jeg vil egentligt gerne, men der skal også være tiden og overskuddet til det. Jeg syntes min have er blevet så stor, at det er der de fleste af mine kræfter går. Men I skal ikke snydes for billeder fra i år 2018, det er svært at vælge, så nu får I en flok. Håber at I vil nyde dem.

Først skal vi have lidt forår…

Jeg elsker alle mine løg, hver og en…

De altid så dejligt et vitamininsprøjtning…

Det er det nye bed og første gang der er blomster i….

Her har jeg rigtigt leget med farverne i ren Kenzo stil….

Efter tulipanerne kommer alle mine alliumløg, dem vil jeg ikke undvære for noget…

Magnolietræet kan ikke lide at blive beskåret, men det ved mine heldigvis ikke, de vokser så meget nu, at vi beskærer dem hvert år….

Klematis kan man aldrig få nok af og jeg har også mange efterhånden, her er det Montana som er dejlig nem og blomsterrig….

Ligeledes er det med mine blåregn, læser man i bogen hvordan de skal beskæres for at blomstre, så gør jeg det helt forkert. Men jeg har nu set kæmpe store blåregn i Frankrig som jeg er sikker på der aldrig bliver beskåret, medmindre det er fordi de er for store, så jeg har bestemt, at det gør jeg heller ikke og mine blåregn blomster alligevel…

Min guldregnalle’ bedårer mig hvert år og det er med at nyde den her og nu, for den holder ikke særlig længe, men det tilgiver jeg den for, da den er så smuk…

De mindre allium blomster senere, her står de mellem hosta, som dækker deres visne blade godt…

I indkørslen har vi også Klematis Montana og en del runde cirkler med Geranium, denne her er stedsegrøn og blomsterne dufter…

Denne farveeksplosion af Azalier og Rododendron elsker jeg, selv om de nok bliver betragtet som lidt gammeldags, men pyt, det er jeg ligeglad med…

I min pergola har jeg både roser og Klematis Miss Batman som her, som lyser dejligt op….

Når klematisen er afblomstret går der ikke længe før rosen Snow Goose springer ud og udsender de lifligste dufte, denne rose her remonterer lidt resten af året…

En anden dejlig rose som blomster hele sommeren, hvis man får klippet alle de små hoveder af. Det er arbejdet værd, skal jeg hilse og sige, rosen hedder Ghislaine Fe’ligonde…

Rosen i rosenbuen er Lykkefund og er verdens nemmeste rose, den dufter godt og blomster fint….

Odyssey hedder denne smuksak, den blomster hele sommeren og har den flotteste farve. Det har været et fantastisk rosen år, de har elsket varmen og kvitteret med oceaner af roser, ligeledes har vi ingen sygdomme haft…

Den lilla valmue stammer fra frø jeg engang fik af Claus Dalby og jeg samler troligt frø sammen hvert år og smider dem rundt i haven…

Etgammelt cafesæt hygger altid i haven og her kan man sidde under træernes flimmeren og få en kop kaffe…

Præriebedet her er forvandler sig hele tiden, her er det den gule arkeleje som står som modspil til den lilla salvie…

Krukkehaven lever sit eget liv og ændrer sig fra år til år, jeg har ca 400 krukker i min have, det var lidt hårdt i år på grund af tørken, jeg fik ihvertfald lange arme…..

De steder hvor jeg kan komme til at lave point og view, gør jeg det, det giver så dejlig en effekt…

Tid til sysler skal der være plads til, her en krans lavet af visne morgenfruer og en gang valdnøddesnaps….

Potteskuret er et dejligt sted at sidde, her er altid læ….

I år har vi fået sat et et hønsehus, så nu venter vi bare på æggene….

Et andet point og view….

Præriehaven har elsket varmen i år og solhattene struttede….

Her Præriebedet med dejlige stauder og græsser…

Man bliver da kun glad af disse farver….

 

Her ses græsserne tidligt på året….

Og her er de senere på året med masser af farver og vildskab….

 

Jeg har ikke et sekund fortrudt at vi fik lavet disse bede….

Violfrøstjernen blev over 3 m i år og de blomster såååå længe….

Men det blev jo også efterår og i år holdt alle de flammende farver længe, et fantastisk efterår….

Nu venter vi kun på vinteren og så kan cyklussen starte forfra..

Tak til alle jer, der kigger med enten det ene eller det andet sted.

Godt nytår

6 tanker om “Endnu et år er gået…

 1. Anne-Grete Hundebøll siger:

  Hej Margit.
  Det er en vidunderlig have du har,det er så dejligt at følge med i alle dine gøremål i haven.
  Så er du en sand mester i at pynte op og lave dekorationer. Glæder mig til at besøge din have lægen næste år. Rigtig godt nytår til dig og din familie.
  Kh. Anne-Grete

  • Margit Bruun siger:

   Kære Anne-Grete, tak for din altid positive måde at være på og tak for de pæne ord. Jeg vil glæde mig til at se dig, det er nu sjovt når der bliver flere havevenner man får ind under huden og du bestemt en af dem. Rigtig godt nytår til dig og dine ?, kh Margit

 2. Karen siger:

  Godt nytår til jer også! Jeres have er bare så fantastisk. Næste år kommer jeg og kigger igen. Der har vi jo ikke hvalp længere. Jeg deler ikke helt din begejstring for Instagram. Det er jo kun en lang række billeder fra mange uden sammenhæng. Men jeg er da med i det små, og hvis du undrer dig over manglende reaktioner fra mig der, er det bare, fordi jeg ikke har været der i nogle dage ?
  Kh, Karen

  • Margit Bruun siger:

   Kære Karen, først og fremmest undrer jeg mig ikke over manglende reaktioner, hverken fra dig eller andre, da jeg ved at dagene er fyldt med gøremål og så må det med at kommentere ikke blive en trædemølle omkring halsen. Selvfølgelig skal man prøve at lægge en kommentar ved hinanden, jeg prøver så godt jeg kan, det betyder trods alt noget. Jeg ved at du er der, og at dig og alle andre mener det godt og giver en kommentar, når man har tid og lyst, det er sådan det skal være. Instagram er en lettelse på mange måder, da det ikke tager samme tid som en blog, men jeg er helt med på at det ikke giver den samme fornemmelse af tingene som på en blog og man skal passe på med glansbilleder. En anden fordel ved Instagram er, at det er yderst sjældent at der er negative kommentar, det kan man ikke sige i samme grad om facebook f.eks. Jeg bruger Instagram meget som en inspirationskilde og det at kunne kommentere kort, ikke andet. Tak for din søde kommentar om vores have, du er altid så rar og positiv. Jeg/vi vil glæde os til jeres besøg, hvis I får tid. Godt nytår til dig og bondemanden ?, kh Margit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.